Midsommar i Dalarna

Det sägs att midsommarnatten är magisk! Vi pyntar med ängsblommor, klär midsommarstången, dansar och firar ljuset i flera dagar. Om du ska uppleva äkta midsommar, ska man uppleva den i Dalarna, den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna!

 

Dag 1. Till Dalarna

Resan går under förmiddagen via Västmanland innan vi når Dalarna

och Rättvik. Under vägen stannar vi på lämpligt rastställe för paus och anländer under sen eftermiddag till vårt boende. Vi bor 3 nätter på Hotell Lerdalshöjden. Gemensam trerätters middag.

 

Dag 2. Rättvik

Ät din frukost utomhus på terrassen med den makalösa utsikten över Siljan och Rättvik innan midsommarstången reses med folkdanslag och spelmän. Vi dansar till små grodorna och många andra välkända musikstycken innan vi äter en härlig sill- och laxbuffé med dessert och kaffe. Lite välbehövlig eftermiddagsvila innan vi sätter oss till bords för en tidig middag. Därefter går färden till Leksand för midsommarfirande och resning av Sveriges längsta majstång i Sammilsdal.

Kyrkbåtar med spelmän, medförande blomstergirlanger och kransar för majstången kommer nedför älven och det blir promenad till Sammilsdalen för majstångsresning, musik och dans.

 

Dag 3. Rättvik

Frukostbuffé. För de som önskar tar vi oss till kyrkbåtarna som kommer från Enån och Vikarbyn för att närvara vid gudstjänst i Rättviks kyrka under förmiddagen. Turen går vidare till Nunäs och ett besök hos en tillverkare av den traditionella dalahästen.

 

Dag 4. Hemresan

Efter frukostbuffén och våra härliga dagar i Dalarna är det dags att återvända till vår del av Sverige. Vi stannar på lämpliga platser för pauser under hemresan och önskar alla en GLAD MIDSOMMAR!

Detta ingår

Midsommar i Dalarna
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 21/6  2018


Resa i helturistbuss t/r, del i dubbelrum, 3 frukost, 1 lax/sill buffé, 3 trerättersmiddag, alla utflykter, reseledare.


Pris: 6.490:-
Tillägg: enkelrum 1.250:-
Avresa: AVRESETABELL E

Valuta: SEK

Vårt hotell

Hotell Lerdalshöjden, Rättvik

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.