Midsommar i Dalarna

Det sägs att midsommarnatten är magisk! Vi pyntar med ängsblommor, klär midsommarstången, dansar och firar ljuset i flera dagar. Om du ska uppleva äkta midsommar, ska man uppleva den i Dalarna, den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna!

Dag 1. Till Dalarna
Resan går under förmiddagen via Västmanland innan vi når Dalarna och Rättvik. Under vägen stannar vi på lämpligt rastställe för paus och anländer under sen eftermiddag till vårt boende. Vi bor 3 nätter på Hotell Lerdalshöjden. Gemensam trerätters middag.

Dag 2. Rättvik
Ät din frukost utomhus på terrassen med den makalösa utsikten över Siljan och Rättvik innan midsommarstången reses med folkdanslag och spelmän. Vi dansar till små grodorna och många andra välkända musikstycken innan vi äter en härlig sill- och laxbuffé med dessert och kaffe. Lite välbehövlig eftermiddagsvila innan vi åker till Leksand för midsommarfirande och ser Sveriges längsta majstång i Sammilsdal. Kyrkbåtar med spelmän, medförande blomstergirlanger och kransar för majstången kommer nedför älven och det blir promenad till Sammilsdalen för majstångsresning, musik och dans. Dagen avslutas med sen trerättersmiddag på vårt boende i Rättvik.

Dag 3. Rättvik
Frukostbuffé. För de som önskar tar vi oss till kyrkbåtarna som kommer från Enån och Vikarbyn för att närvara vid gudstjänst i Rättviks kyrka under förmiddagen. Under eftermiddagen åker vi till Gärdebyn där majstången reses till spelmansmusik med Gärdebylåten. Därefter ringlekar kring majstången och lotterier. Trerättersmiddag på vårt boende i Rättvik under kvällen.

Dag 4. Hemresan
Efter frukostbuffén och våra härliga dagar i Dalarna är det dags att återvända till vår del av Sverige. Vi stannar på lämpliga platser för pauser under hemresan och önskar alla en GLAD MIDSOMMAR!

Detta ingår

Midsommar i Dalarna
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 22/6 2017
Resa i helturistbuss t/r, del i dubbelrum, 3 frukost, 1 lax/sill buffé, 3 trerättersmiddag, alla utflykter, reseledare.
Pris: 5.990:-
Tillägg: 1.200:- enkelrum
Avresa: Meddelas vid bokning

Vårt hotell

Hotell Lerdalshöjden, Rättvik

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.