Vackra Norge med Kjeåsen, Flåmsbanan och Gudvangen

NORGE – detta land med osedvanligt vacker och mångskiftande natur. Kristallklara bäckar och vilda älvar, imponerande forsar omgärdade av djupa skogar, blålila glaciärer, fjäll och fjordar. Vi åker över Hardangervidda – högfjällsplatån, som är Norges största nationalpark. VÄLKOMMEN!

Dag 1. Till Geilo
Vi startar på morgonen och tar oss genom Närke och Värmland. Efter att ha rundat Oslofjorden viker vi av norrut. Vi fortsätter längs Hallingdalen, passerar Gol och ankommer till Geilo som ligger vid början av Hardangervidda. Vi checkar in på Bardöla Höyfjellshotel, där vi ska bo 3 nätter. Gemensam middag. (ca 670 km)

Dag 2. Kjeåsen
Efter en härlig frukost reser vi västerut mot Hardangerfjorden. Vi åker nya vägen genom Måbödalen och kommer till Eidfjord, ett litet samhälle omgivet av mäktiga bergsformationer. Höjdpunkten på resan är ett besök på gården Kieåsen en av världens mest avsides gårdar 600 meter upp på en fjällsida. Vi får höra om livet här uppe och om släkten Wiik som bott här i generationer. Gården blev känd i Sverige genom boken ”Folket på Kieåsen” av Bror Ekström. Innan vägen anlades var enda sättet att ta sig upp via en hisnande brant stig längs bergstupet. Vintertid var man helt isolerad.
Därefter beger vi oss till Hardangervidda Naturcenter som är ett natur- och kulturhistoriskt museum. På återresan till Geilo stannar vi vid Vöringsfossen, ett av Norges mest berömda vattenfall. Efter en härlig dag på högfjället återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag.

Dag 3. Flåmsbanen & Gudvangen
Frukost. Nu gör vi oss redo för en dag med både tåg, båt och buss. Flåmsbanan är troligen en av de vackraste tågsträckorna i världen.  De slingrande tunnlarna som går in och ut genom bergen är resultatet av det djärvaste och skickligaste järnvägsbygget i norsk historia. Vi åker Flåm – Myrdal, genom den vackra naturen med allt från snötäckta bergstoppar till vattenfall.  Flåm ligger längst inne i Aurlandsfjorden, vid en av den 204 kilometer långa och 1 308 meter djupa Sognefjordens förgreningar. Härifrån åker vi båt till Gudvangen. Utmed fjordens klipphyllor ligger hus som liknar rövarnästen och fåren går och betar på sluttningarna. Vilda forsar kastar sig utför fjällsidan och bildar mäktiga vattenfall. I Gudvangen väntar vår buss för att ta oss tillbaka till Geilo. Gemensam middag.

Dag 4. Till Hemorten
Frukost. Vi åker på höjder upp till 1 100 m.ö.h. Med bussen tar vi oss genom Numedalen vid Hardangervidda. Vi passerar Kongsberg och Drammen. Via E18 är vi åter i Sverige och åker tillbaka till Östergötland – en kontrast till vad vi upplevt de senaste dagarna… Beräknad hemkomst ca 22.00. (ca 660 km)

Detta ingår

Vackra Norge med Kjeåsen, Flåmsbanan och Gudvangen
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 14/7, 19/8 2017
Bussresa i helturistbuss, vägskatter, vägavgifter, del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middag, besök Kjeåsen, besök Hardangervidda naturcenter, Ivo Caprinos film, tågresa, båttur, reseledare.
Pris: 4.990:-
Tillägg: 1.100:- enkelrum
Avresa: AVRESETABELL F
Valuta: NOK
Pass: Nej, dock en legitimitation.

Vårt hotell

Bardöla höyfjellshotell****
Geilos klassiska högfjällshotell. På hotellet finns restauranger och barer. Du kan även koppla av i hotellets stora pool med tillhörande relax.  Alla rum har hårtork och WiFi.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.