Trollstigen - Norges 4 höjdpunkter

Trollstigen, Geirangerfjorden, Gudbrandsdalen, Trollväggen. Geirangerfjorden med forsarna ”De sju systrarna”, Brudslöjan och Friarna” samt fjällgårdarna vid strandkanten och uppe på fjällen, låter oss förstå varför så många önskar sig hit. Fantastiska vyer väntar oss och dessutom får vi två klassiska fjordturer med båt nämligen Norddalsfjorden och Geirangerfjorden, som gör anspråk på att vara världens vackraste.

 

Dag 1. hemorten – Otta

Vi startar på morgonen och tar oss över gränsen till Norge efter Charlottenberg. Utmed vägen stannar vi och gör lämpliga raster. Kongsvinger passeras och vi upplever redan här hur vackert vårt grannland är. Via Hamar, Lillehammer och den vackra Gudbrandsdalen når vi Otta där vi checkar in på Thon Hotel Otta och äter en gemensam middag. (ca 660 km)

 

Dag 2. Trollstigen, Geiranger, Gudbrandsdalen

Via Gudbrandsdalen reser vi genom den vackra Romsdalen, med sina vilda fjällformationer. Strax innan Åndalsnes tar vi av och kör upp

på Norges kanske mest kända vägsträcka, Trollstigen. Vi fortsätter ner mot det underbara fjordlandskapet. Första fjorden är Norddalsfjorden

i Liabygd, där vi tar färjan över till Stranda. Vidare genom Strandadalen till Hellesylt där nästa färja väntar och tar oss med på en dryg timmas fantastisk sjötur genom Geirangerfjorden, där alla världens kryssningsfartyg går in i denna lilla byn Geiranger. Här gör vi paus för egna strövtåg och för att beundra den storslagna naturen. Därefter fortsätter vi på mycket vackra vägar förbi Dalsnibba upp mot Grotli och genom Ottadalen tillbaka till vårt hotell. Vi äter en gemensam middag på hotellet.

 

Dag 3. Otta – hemorten

Efter frukost är det dags att starta hemresan. Vi passerar OS-staden Lillehammer och Hamar innan vi viker av mot Sverige. Under kvällen når vi hemorten efter en fantastisk resa bland Norges mäktiga fjäll och fjordar. Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.00. (ca 660 km)

Detta ingår

Trollstigen -  Norges 4 höjdpunkter
Antal dagar: 3 dagar
Datum: 15/6, 6/7, 17/8  2018

 

Bussresa, vägskatter, logi i dubbelrum med dusch/bad och wc, 2 frukost och

2 middagar, utflykter enligt program samt

reseledare.


Pris: 3.390:-
Tillägg: Enkelrum 650:- 
Valuta: NOK
Pass: Nej, dock en legitimitation.

Vårt hotell

Thon Hotel Otta - Otta

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.