Trondheim - Atlanterhavsvägen

NORGE - vårt fantastiska grannland, som har så många naturupplevelser att erbjuda. Här finns en kombination av fjäll, fjordar, forsar och hav – den ena upplevelsen avlöser den andra och ingen dag blir den andra lik. Vi åker med den världsberömda HURTIGRUTEN - ”världens vackraste sjöresa”, låter oss imponeras av ”Atlanterhavsveien”, färdas uppför den kända Trollstigen och vidare till Geiranger, en av Norges vackraste och mest fotograferade platser.

 

Dag 1. Linköping – Elverum

Vi startar på morgonen och under dagen passerar vi såväl Karlstad som Arvika på vår väg norrut. Efter att ha passerat den norska gränsen tar vi oss den sista biten till den charmiga småstaden Elverum och checkar in samt äter en gemensam middag på Scandic Elgstua. (460 km)

 

Dag 2. Elverum – Trondheim

Idag går färden norrut och dagens mål är Trondheim som är Norges tredje största stad. Vi börjar med en liten rundtur och ser bl.a. de

gamla vackra karakteristiska trähusen i stadsdelen Byåsen. Vi stannar till vid den vackra domkyrkan ”Nidarosdomen”, där Kung Harald kröntes till Norges kung 1991. Domen är den största medeltida byggnaden i Norden. Från Kristianstens fästning får vi en fin utsikt över staden och Trondheimsfjorden. Efter en stund på egen hand checkar vi in på Clarion Hotel. Gemensam middag. (ca 160 km)

 

Dag 3. Trondheim – Kristiansund

En hänförande dagstur med Hurtigruten genom fjord- och ölandskap till Kristiansund står på programmet. Båten lägger ut kl 10.00 och vi

ankommer Kristiansund kl 16.30. Vår buss tar oss till Thon Hotel där vi ska övernatta och äta en gemensam middag.

 

Dag 4. Kristiansund – Molde

Idag väntar oss den imponerande ”Atlanterhavsveien”. Vägen ute vid öppna havet är sammanbunden med broar och många små öar. Sträckan är 8 km lång. Att Atlanterhavsveien är utnämnd till nationell turistväg tack vare vägens banbrytande arkitektur samt den fantastiska

kustlinjen längs vägen förvånar få. Färden går vidare till Molde ”Rosornas stad” och det berömda Moldepanoramat, där man kan se ett stort antal fjälltoppar vid vackert väder. Vi övernattar och äter middag på Quality Hotel Alexandra.

 

Dag 5. Molde – Gjövik

Under förmiddagen färdas vi på en av Norges största turistattraktioner, Trollstigen. Vägen bjuder på fantastisk utsikt över branta klippor,

vattenfall, djupa fjordar och bördiga dalar. Trollstigen är brant med en lutning på nio procent och består av elva hårnålssmala kurvor.

Runtomkring vägen reser sig ståtliga berg med namn som Kongen (kungen), Dronningen (drottningen) och Bispen (biskopen) som speglar

bergens storslagenhet. Längst in i Geirangerfloden hittar vi den charmanta lilla byn Geiranger där vi gör ett stopp innan vi tar oss vidare till Gjövik och Clarion Collection Hotel Grand.

 

Dag 6 Gjövik – hemorten

Efter frukost är det så dags att resa söderut och lämna Norge för denna gång. Beräknad hemkomst till Linköping vid 21-tiden. (510 km)

Detta ingår

Trondheim - Atlanterhavsvägen

Antal dagar: 6 dagar
Datum: 12/7  2018

 

Bussresa i helturistbuss, alla rundturer och utflykter enligt program (ev. entréer ingår ej), del i dubbelrum, 5 frukost, 5 middagar, reseledare.

 

Pris: 8.190:-
Tillägg: Enkelrum 1.550:- 
Avresa: AVRESETABELL F

Valuta: NOK

Pass: Nej, dock en legitimation.

Vårt hotell

Scandic Elgstua - Elverum

 

Clarion Hotel - Trondheim

 

Thon Hotel - Kristiansund

 

Quality Hotel Alexandra - Molde

 

Clarion Collection Hotel Grand - Gjövik

 

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.