Ven & Bornholm

Ven är en liten ö som ligger belägen utanför Landskrona i Öresunds nordliga del. Ön är inte speciellt stor bara 7,5 kvadratkilometer, men naggande god! Bornholm är hela Danmark i ett nötskal tack vare det varierade landskapet. Här kan du uppleva kuperad terräng, bördig jordbruksmark och stor skog på en och samma gång.

Dag 1. Till Helsingborg
Avresa under morgonen till Västra Karup där Operasångerskan Birgit Nilssons museum ligger. Efter ett intressant besök åker vi ner till Helsingborg för lunch på egen hand. Efter lunch gör vi en promenad till bl a Kärnan innan vi checkar in på Good Morning Hotel. I kväll skall vi testa att ”Tura”! Vi äter middag ombord och shoppar på Scandlines färja under tiden som den seglar mellan Helsingborg och Helsingör. (ca 400 km)

Dag 2. Ven - Bornholm
Efter frukost åker vi till Landskrona och tar båt över till Ven. Vi färdas runt mellan öns sevärdheter i traktorsläp och får kunnig guidning om öns sevärdheter. Vi bryter för lunch och eftermiddagsfika innan vi återvänder till fastlandet. Senare på kvällen tar vi färjan från Ystad mot Bornholm och får middag ombord. Sen incheckning på Griffen Spahotell i Rönne. (ca 150 km)

Dag 3. Bornholm
Vi börjar dagen med frukost innan vi åker ut på vår rundtur på den fridfulla solskensön. I maj blommar alla äpple- och körsbärsträd, detta tillsammans med den sydländska vegetationen och alla färgglada hus ger Bornholm dess charm. Under vår rundtur kommer vi att se Nordeuropas största borganläggning Hammershus, en av öns rundkyrkor, badstranden Due Odde med den vita sanden och den mäktiga fyren, de pittoreska fiskebyarna Gudhjem och Svaneke. Naturligtvis stannar vi på något rökeri för att äta den typiska rökta fisken.  Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Hemresa
Frukost. Färjan till Ystad går under förmiddagen och väl på fastlandet fortsätter vi till vackra Österlen för att bekanta oss med pittoreska Simrishamn, Kivik och den bedårande staden Åhus. Därefter norrut till våra hemorter, vi når Linköping ca 21:30 (ca 465 km)

Detta ingår

Ven & Bornholm
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 19/5 2017
Bussresa, del i dubbelrum, 3 frukost, 1 lunch, 1 em kaffe, 3 middag, inträde Birgit Nilssons utställning, Rundtur på Ven med alla besök och lokalguide enl program, inträde Hammershus borgruin, rundkyrka, reseledare.
Pris: 5.995:-
Tillägg: 900:- enkelrum
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: DKK

Vårt hotell

Griffen Spahotell i Rönne

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.

 

Ring för bokning av specifik plats i bussen.