Ven & Bornholm

Ven är en liten ö som ligger belägen utanför Landskrona i Öresunds nordliga del. Ön är inte speciellt stor bara 7,5 kvadratkilometer, men naggande god! Bornholm är hela Danmark i ett nötskal tack vare det varierade landskapet. Här kan du uppleva kuperad terräng, bördig jordbruksmark och en stor skog på en och samma gång.

 

Dag 1. Till Helsingborg

Under morgonen färdas vi utmed E4 till Ljungby och vidare till Västra

Karup och Birgit Nilssons museum med en fantastisk utställning.

Efter detta intressanta besök går färden vidare till Helsingborg. Efter

lunch tar vi en promenad i staden innan vi checkar in på centralt belägna Clarion Grand Hotel. Under kvällen äter vi middag ombord på Scandlines under tiden som vi turar och deras taxfree utbud står till vårt förfogande. (ca 400 km)

 

Dag 2. Ven, Ystad och Bornholm

Resa mot Landskrona varifrån vi tar båten över till Ven. Här kommer vi färdas runt mellan öns sevärdheter i traktorsläp. Vi besöker bl a kyrkan S:t Ibbs med sina rasbranter eller Backafall, kända från sången Flicka från Backafall, resterna av astronomen Tycho Brahes Uraniborg samt observatoriet Stjärneborg. Lunch ingår under vår Ven vistelse. Efter att ha återvänt till fastlandet åker vi vidare till korsvirkesstaden Ystad och färjan över till Bornholm. Ombord på färjan äter vi gemensam middag. Sen incheckning på Griffen Spahotell i Rönne. (ca 150 km)

 

Dag 3. Bornholm

 

 

Bornholm är en fridfull solskensö, avspänd och typisk dansk men med bördig, sydländsk vegetation och färgglada, leksaksliknande hus. Under vår rundtur kommer vi att se Nordeuropas största borganläggning Hammershus, en av öns rundkyrkor, badstranden Due Odde med den vita sanden och den mäktiga fyren, de pittoreska fiskebyarna Gudhjem och Svaneke. Naturligtvis stannar vi på något rökeri för att äta den typiska rökta fisken.

Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 4. Hemresa

Färjan till Ystad går under förmiddagen och väl på fastlandet fortsätter vi till vackra Österlen för att bekanta oss med pittoreska Simrishamn,

Kivik och den bedårande staden Åhus. Därefter beger vi oss norrut till våra hemorter efter härliga upplevelser.

Hemkomst till Linköping ca kl 21.30 (ca 465 km)

Detta ingår

Ven & Bornholm
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 12/7  2018

 

Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 3 frukost, 1 lunch, 3 middagar, utflykter enligt program, reseledare

 

Pris: 6.390:-
Tillägg: enkelrum 1.150
Avresa: AVRESETABELL B
Valuta: DKK

Pass: Ja 

Vårt hotell

Clarion Grand Hotel - Helsingborg

 

Griffen Spahotell - Rönne

 

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.