Skip to main content

Resa i Coronatid

 

 

Vågar jag boka en resa idag?
Vi är helt övertygade om att att de som är vaccinerade kommer att kunna resa igen inom en snar framtid. Men eftersom läget är lite osäkert så har vi i år tagit bort anmälningsavgiften första betalning görs 45 dagar innan avresa (400kr) och fram till dess har man fri avbokning. Slutbetalning 21 dagar innan avresa. Skulle det bli några nya rekomendationer som gör resan omöjlig efter er betalning så får tillbaka er betalning. Så försäkra er plats på den resan ni vill göra ni riskerar ingenting. 


Kommer min resa att bli av?
Vår målsättning är att köra planerade resor. Men läget kan förändras på resmålen. Utrikesdepartementet är den myndighet som avgör vart det är säkert att resa. Om UD avråder från resor till någon region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan. Om vi ställer in en resa kontaktar vi inbokade resenärer och ser över möjligheten att boka om till senare avresa, vill man inte det så återbetalas hela resans pris. Har du en resa inbokad om flera månader till ett område som idag avråds för resa så kommer vi närmare avresan (ca 14 dagar före) återkomma om resan ställs in. 


Hur går bussresan till just nu?
Vi bokar inte full buss utan i en buss som normalt rymmer 56 personer tar vi nu bara 40 personer. Vi har tagit ur säten så det är Coronaavstånd mellan varje säte. Vi gör en platsbokning för alla redan innan vi åker och ni meddelar oss om ni åker tillsammans med några så att vi sätter er efter varandra. Resenärer som reser själva och bor i enkelrum får ett eget dubbelsäte. Reser man 2 personer tillsammans men bor i varsitt enkelrum så meddela oss detta vid bokningen.


Hur ser det ut på resmålen?
Läget och reglerna förändras med tiden. I många länder krävs munskydd vid besök i butiker och inomhus på allmänna platser. Så medtag sådant! I övrigt informerar vi veckan före om det är något man behöver känna till kring sin resa om det blir några speciella arrangemang.
 

Jag har en planerad resa som jag vill åka på. Vad skall jag tänka på?
Det är egentligen ingen skillnad nu mot hur det brukar vara, Vi rekommenderar alltid att du har en bra reseförsäkring, kolla din hemförsäkring, kanske skaffa en reseförsäkring. Kolla vilka villkor som gäller vid en ev olycka och om sjukdom skulle uppstå. I övrigt gäller samma råd på resa som hemma, var noga med handhygienen.


Jag vill avboka min resa, vad gäller? 
Vi följer de regler om avbokning som Konsumentverket tillsammans med reseindustrin satt samman. En resa bokad hos Vikingbuss skyddas av paketreselagen. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar efter dessa. Avbokning av resa kan endast göras under vårt kontors öppettider. I samband med avbokning tas avgifter ut i enlighet med paketreselagen. En resa som avbokas före UD avråder från resa under den perioden din resa är planerad följer resevillkoren kring avbokning och avbokningen är förenad med kostnader.

Fritextsökning
Resekalender
24/5Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
27/5Rügen Shoppingfrån 1 390:-
31/5Retrovägenfrån 2 490:-
2/6En resa i tidenfrån 795:-
4/6Rügen Shoppingfrån 1 390:-