Skip to main content

Rügen

Så nära och så mycket att erbjuda. Välkomna till Tysklands största ö och semesterparadis. Här möts vi av härliga sandstränder, vackra kurorter, idylliska fiskebyar, natursköna nationalparker. Med snabbfärjan Ystad – Sassnitz får vi så mycket mer tid att förälska oss i denna underbara ö!!!

Fritextsökning

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Danmark kräver just nu personbevis som styrker er adress, hemort och län.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 3 frukost, 1 middag, utflykter enligt program samt reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 580:-

VALUTA: EUR

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Bergen auf Rügen

  Avresa från er hemort tidig morgon. Utmed vägen gör vi ett kaffestopp. Vi kommer till Ystad vid 11 tiden och går ombord på snabbfärjan Ystad-Sassnitz som bara tar 2,5 timmar. Ombord på färjan finns det cafeteria, en shop, bekväma fåtöljer och ett utedäck. Väl på Rügen når vi snart Bergen auf Rügen och Parkhotel****. Här bor vi 3 nätter och 1:a kvällen har vi gemensam middag. Ca 42 mil

 • Dag 2 Rügen

  Idag väntar en härlig dag som börjar i ”den vita staden” Putbus varifrån vi tar en tur med ångtåget ”Rasende Roland” från 1895. I badorten Sellin stiger vi av och promenerar in till centrum där vi har tid att njuta av den vackra sekelskiftesbebyggelsen utmed huvudgatan Wilhelmstrasse, den långa sandstranden samt besöka den berömda Sellinbryggan. Vi fortsätter till Binz, den största bad- och kurorten på Rügen. Här ligger vackra pensionat och spa-anläggningar, pittoresk gågata med små restauranger och butiker. Även här finns en fantastisk lång brygga värd att vandra ut på.. Avslutningsvis stannar vi till vid Hotel Dormero, före detta Hitlers bygge Prora, som idag är ett 4 stjärnigt lägenhetshotell.

 • Dag 3 Stralsund

  Staden är kanske extra intressant för oss svenskar då vi har en sammanflätad historia. 1628 började det som brukar kallas ”sverigetiden”. Dagen ägnar vi åt den vackra Hansastaden med en mängd historiska byggnader. Efter en guidad promenad blir det tid för egna strövtåg innan vi återvänder till vårt hotell. Ca 6 mil

 • Dag 4 Bergen auf Rügen – Hemorten

  Frukost. Vi checkar och tar oss tid för shopping i Bergen. Vi avslutar vårt besök på Rügen med fantastisk vy från en av Rügens nationalparker och kritklippan Königstuhl. Det är dags att ta farväl av ön och gå ombord på färjan Sassnitz-Ystad. Vi återser Östergötland fram emot midnatt. Ca 42 mil

Resekalender
24/5Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
27/5Rügen Shoppingfrån 1 390:-
31/5Retrovägenfrån 2 490:-
2/6En resa i tidenfrån 795:-
4/6Rügen Shoppingfrån 1 390:-