Skip to main content

Schweiz

Alper, vattenfall, kossor, ost, små pittoreska städer, vackra sjöar. Schweiz har sannerligen mycket av det bästa att bjuda på. Vi övernattar i underbara Zermatt vid foten av Matterhorn som är ett av världens mest fotograferade berg. Resans höjdpunkt, en tågresa genom den schweiziska alpvärlden med fantastiska vyer som ni sent kommer att glömma!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 7 frukostar, 7middagar, tåg Glaciärexpressen, rundvisning och ostprovning, alla utflykter och reseledare. Inför övernattningen i Zermatt bör man endast ta med ett handbagage då vi åker tåg den sista biten.

TILLÄGG: 1.900:- Enkelrum

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Hannover

  På morgonen åker vi söderut mot färjorna Helsingborg – Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi kommer fram till vårt hotell i trakterna av Hannover på kvällen. (890 km)

 • Dag 2. Hannover-Feldkirch

  På vår resa söderut passeras Würzburg, Ulm och slutligen Bodensjön innan vi når fram till Central Löwen Feldkirch Hotel (www.central-hotel-loewen.at). På kvällen tar vi en promenad upp till borgen och njuter av en middag med Wienersnitzel och fin utsikt över staden. (695 km)

 • Dag 3. Glaciärexpressen och Zermatt

  Världens mest kända tåg, Glaciärexpressen tar oss från Chur till Brig. Den nästan fyra timmar långa resan bjuder fantastiska vyer. Frampå sen eftermiddag anländer vi Zermatt, en välkänd skid- och vandringsort, med pittoreska små hus och elbilar som trafikerar gatorna. Härifrån är Matterhorn som vackrast. Vi övernattar på Hotel Holiday (280 km).

  Inför övernattningen i Zermatt bör man endast ta med ett handbagage då vi åker tåg den sista biten.

 • Dag 4. Zermatt – Interlaken

  Vi spenderar en del av dagen på att utforska Zermatt på egen hand. Här finns möjligheter att strosa omkring, gå en vandringsled eller ta sig upp på glaciären med kabinbanan. På eftermiddagen åker vi vidare till Interlaken som ligger vackert belägen mellan de bägge sjöarna Thun och Brienz med alperna som kuliss. Vi ska bo på City Hotel Oberland. (ca 110 km)

 • Dag 5. Utflykt till Vierwaldstättersee och Luzern

  Idag går turen till Vierwaldstättersee som är Schweiz populäraste alpsjö. Under vår tur väntar naturscenerier av högsta klass och vi stannar till i Altdorf där enligt legenden Wilhelm Tell sköt äpplet från sin sons huvud. Ett stopp görs naturligtvis också vid Drottningen Astrids minneskapell innan vi anländer Luzern, vars symbol är Kapellbrücke, där vi tar en promenad.

 • Dag 6. Interlaken – Strasbourg

  Färden går vidare till Emmental och här blir det en rundvandring samt ostprovning av den ost som vi rätt och slätt kallar schweizerost i Sverige. På vår väg upp i Tyskland passar vi på att prova vin vid Kaiserstühler Winzergenossenschaft innan vi ankommer vårt hotell Le Grand Hotel i Strasbourg. (ca 300 km)

 • Dag 7. Strasbourg – Hannover

  Vi förgyller vår färd norrut med ett stopp i Hannoversch-Münden, som är en av Tysklands bäst bevarade korsvirkesstäder. Här flyter källflödena Werra och Fulda samman och bildar Weser. Den sista natten tillbringar vi på ett hotell i trakterna av Hannover. (590 km)

 • Dag 8. Till hemorten

  Frukost. Norr upp genom Tyskland till färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg är vi åter i Sverige. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 21.30 (ca 850 km)

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-