Almuñécar

Följ med oss till ”tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn! Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, tjurfäktningen och sherryn sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien!

Dag 1 Till Almuñécar
Vi flyger från Landvetter med Norwegian ner till Malaga. Här möter vår spanska transferbuss upp för transport till Helios Hotel. Hotellet ligger nere vid havet och från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt. Poolen är uppvärmd hela vintern. Vi bor här med halvpension (frukostbuffé och middag). Första kvällen ankommer vi sent och serveras en ”nattamacka”.

Almuñécar
Almuñécar ligger på Andalusiens södra kust - den oupptäckta, orörda subtropiska Granadakusten. Staden är lugn med sina drygt 20 000 invånare och man kan här uppleva den härliga kulturen samt den goda maten, kanske börja med en tapas som finns överallt. På en höjd ovanför gamla stan i Almuñécar ligger ett moriskt slott och här finns en botanisk trädgård med en fågelpark. Man kan också hänga med oss på en utflykt. Passa på att åka med till Alhambra, men du måste boka den hemifrån. De andra utflykterna kan du förboka, men det kan också fungera att boka dem i Spanien i mån av plats.

Hemresa
Efter sista spanska frukosten packar vi in vårt bagage och kliver ombord på anslutningsbussen med transport till flygplatsen i Malaga och vidare till Landvetter/Arlanda. Vi tackar för denna gång!

VÅRA UTFLYKTER
Malaga
Denna dag spenderar vi i Andalusiens huvudstad. Genom staden flyter floden Guadalmedina som delar upp staden i en modernare del och den gamla historiska stadskärnan. Det var här som Pablo Picasso föddes. Picassomuseet öppnade 2003 och här finns många av konstnärens verk samlade. Vi ser den ofullbordade katedralen i barock- och renässansstil. Man hinner också uppleva borgen, de mysiga gränderna med butiker eller det stora varuhuset El Corte Inglés denna dag. Pris 250:-

Frigiliana och Nerja
Idag gör vi ett besök i Nerjagrottorna som varit bebodda under förhistorisk tid. Man tror att de är de största i Europa - där finns världens största kolonn 32 meter hög som bildats av vattnet som droppar till stalaktiter från taket och stalagmiteter på marken. Självklart stannar vi denna dag även på Europas Balkong med en fantastisk utsikt över kusten och Medelhavet. Vi åker vidare upp till bergen norr om Nerja och besöker den vita byn Frigiliana där vi kan strosa omkring. Byn klättrar längs med bergsväggen och har vunnit pris som Spaniens vackraste by. Pris 350:-

Alhambra i Granada
Bussen tar oss idag de sju milen från Almuñécar till Alhambra i Granada. Här har vi lokalguide som tar oss till Alhambras slott och borgområde som byggdes under 1200- och 1300-talet och som med sina trädgårdar är med på Unescos världsarvslista. Just Generalife är en av de äldsta bevarade moriska trädgårdarna i Europa. Under utflykten är det mycket att gå. Pris 840:- 

OBS! MÅSTE bokas hemifrån, senast 3 månader före avresa.

De vita bergsbyarna Las Alpujarras
Denna dag tar vi oss upp i de vita bergsbyarna på höjderna vid Sierra Nevadas fot. I byn Trevelés gör vi ett stopp för att studera den underbara arkitekturen på nära håll. Här kan vi även passa på att pröva den lufttorkade serranoskinkan som kommer från området, eller kanske en tapas från någon av byns serveringar. Pris 195:-

Detta ingår

Almuñécar

 

Datum: 7/4  2018 Antal dagar: 15 

Datum: 22/4  2018 Antal dagar: 18

Datum: 17/10, 24/10, 31/10 2018  Antal dagar: 15 

 

Datum: 24/9 2018 Antal dagar: 8

Detta datum bor vi på Hotel Victoria Playa**** www.victoriaplayahotel.com

 

 

Anslutningsbuss t/r, flyg t/r Spanien, transfer i Spanien, del i dubbelrum med balkong, halvpension, reseledare. 

 

22/4, 24/9 flyg från Arlanda

 

Pris: 7/4 10.490:-

Pris: 22/4 12.990:-
Pris: 17/10, 24/10, 31/10 10.490:- 
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Hotel Helios***
Perfekt beläget på stranden San Cristobal 500 meter från centrum av Almunecar och 400 meter från den botaniska trädgården. På hotellet finns uppvärmd pool, takterass med magisk utsikt över havet samt restaurang och bar. Alla rum har hårtork, WiFi och säkerhetsbox (mot tillägg). Rum mot havet mot extra kostnad.

www.hoteleshelios.com

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.