Barcelona - Mallorca

 

Barcelona - Mallorca - två favoriter i kombination och vi gör hela resan till målet!

Gaudis fantastiska Barcelona med sina sandstränder mitt inne i centrum, pampiga byggnader och mysiga gränder kombinerar vi med klassikern Mallorca. 

Under vägen kommer vi dessutom få ett mervärde med såväl det vackra landskapet runt floden Rhen som "marsipanstaden" Lübeck och mycket mer. 

Dag 1-4 Hemorten - Bad Oldesloe - Newel - Lyon - Barcelona

Via färjorna Helsingborg-Helsingör, Rödby-Puttgarden tar vi oss till Bad Oldesloe i Tyskland för middag och övernattning. Vi kör ca 600 km per dag under nerresan och övernattar norr om Trier andra dagen. Genom Luxemburg och Frankrike med övernattning i Lyon tredje natten. Via Pyrenéerna in i Spanien och Barcelona till Hotel Catalonia Barcelona 505.

 

Dag 5-6 Barcelona   
Förutom storstadsshopping av högsta kvalitet, kultur, historia, exceptionell arkitektur, nattlivet, folkvimlet, restaurangerna & barerna, fotboll i världsklass så erbjuder Barcelona strandliv på sin över 4 km långa strand endast ett stenkast från hamnen och centrum.

 

Våra utflykter i Barcelona

Vår första dag i Barcelona inleder vi med en stadsrundtur där vi får se den berömda kyrkan La Sagrada Familia men även andra av Gaudís fantasieggande hus, Olympiastadion uppe på Montjuíc-berget, flanerar på Ramblan – Barcelonas ”strög” och mycket, mycket mer…

Vi gör en tur till ett av Spaniens mest berömda och största vinhus – Torres. Efter en rundtur avslutar vi med vinprovning och olika spanska ostar. Pris beroende på arrangemang.

 

Dag 7 Barcelona – Palma Nova Mallorca
Färjan tar oss över till Mallorca. Efter en dag på medelhavet når vi Palmas hamn framåt kvällen. Vi kör iland och åker den dryga milen ner till Palmanova och vårt Ola Hotel Panama där vi ska bo fem nätter.

Dag 8-12 Palma Nova Mallorca 

Vårt hotell ligger endast 5 minuters promenad från havet, stränderna är breda och finkorniga. Närheten till såväl storstaden Palma som den vackra naturen med sina vandringsleder och några av Mallorcas fina golfbanor gör Palma Nova och dess stränder till en av de populäraste destinationerna på Mallorca.

Utflykter på Mallorca:

Vi gör en tur på den bergiga västkusten med stopp i konstnärsbyn Deìa.

Palma de Mallorca med en stadspromenad genom historiska och storslagna kvarter med bl a katedralen Seu och den pittoreska hamnpromenaden. Här finns också goda shopping-möjligheter.

De flera tusen år gamla Drakgrottorna med fantastiska formationer och stopp i pärlfabriken Orchidea för att se hur de berömda smyckena tillverkas.

 

Dag 12 Vi tar nattfärjan tillbaka till fastlandet.

 

 

Dag 13-16

Vår buss tar oss upp i Frankrike för övernattning i Villefranche sur Saone. Vidare norrut till Tyskland och övernattning i Darmstadt. Sista natten bor vi i Lübeck och vidare dagen efter med färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg och framåt kvällen är vi åter i Östergötland.

Detta ingår

Barcelona - Mallorca

Antal dagar: 16
Datum: 24/8  2018


Bussresa, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, del i dubbelhytt Palma-Barcelona, 15 frukostar, 15 middagar, reseledarservice, stadsrundtur i Barcelona och Palma.
Övriga utflykter och ev. entréer tillkommer.


Pris: 23.990:-
Tillägg: enkelrum 4.800:-
Avresa: AVRESETABELL B
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Bad Oldesloe

Tryp by Wyndham Bad Oldesloe *** 

www.tryphotels.com

 

Newel

Zenners Landhotel***

http://zenners-landhotel.de 

 

Lyon

Novotel La Part-Dieu****

www.accorhotels.com

 

Barcelona

Catalonia Barcelona 505****

www.cataloniahotels.com

 

Palmanova 

Ola Hotel Panama***

www.olahotels.co.uk/en/clubpanama

 

Villefranche sur Saone

Kyriad Villefranche sur Saone***

www.kyriad.com

 

Darmstadt

Maritim Konferenzhotel****

www.maritim.com

 

 

Lübeck

 

Radisson Blu Senator Hotel, Lübeck **** 

www.radissonblu.com/en/hotel-luebeck   

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.