Costa Brava Lloret de Mar

Kataloniens vilda kust – Costa Brava – kustremsan norr om Barcelona till Pyrenéerna. Här växer vild rosmarin, lavendel, palmer och exotiska frukter ända nere vid stränderna. Det finns även många vandringsleder som ger fantastiska utsikter och man kan ta sig till Santa Cristina mellan två stora klippor med den lilla viken Treumal där stranden ligger mer avskilt.

Dag 1. Till Göttingen
Avresa tidig morgon från hemorten via färja Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi färdas på autobahn förbi Hamburg, Hannover och i trakten av Göttingen övernattar vi.  Gemensam middag (ca 995 km)

Dag 2. Göttingen – Dijon
Frukost. Vidare genom Tyskland mot Frankrike. Vi gör lämpliga pauser under dagen för lunch och fika. Vi bor i Dijon på Holiday Inn  Gemensam middag. (ca 750 km)

Dag 3. Till Costa Brava
Frukost. Via Lyon och Montpellier kommer vi till Katalonien, Spanien och vårt mål Lloret de Mar. Här finns en exakt kopia av den berömda katalanska fontänen som ligger på Las Ramblas i Barcelona mitt i centrum.  Missa inte en promenad genom Santa Clotilde trädgården, en plats av lugn och ro bland 29,000 m2 av utformade trädgårdar med typisk Medelhavsvegetation. Vi bor 10 nätter på ****Aqua Hotel Bertan. Hotellet har pool, solstolar, restaurang, bar, strandhanddukar och ligger ca 10 min från havet i centrala Lloret de Mar. Vi har frukost och gemensam middag varje dag under vår vistelse på hotellet. (ca 750 km)

Dag 4–12. Costa Brava
Här kan vi njuta av lata dagar vid poolen eller stranden, vandra och uppleva nya vyer eller följa med vår reseledare på spännande utflykter:

Dag 13. Till Dijon
Frukost. Vi lämnar motvilligt den vilda kusten och tar oss tillbaka samma väg som vi reste ner, stannar för lämpliga lunch och fikapauser under dagen tills vi under kvällen når Dijon där vi bor på Novotel Dijon Sud. Gemensam middag. (ca 770 km)

Dag 14. Dijon – Cloppenburg
Frukost. Genom de tyska landskapen med stopp för lunch och fika under dagen kommer vi under kvällen till Cloppenburg för övernattning och gemensam middag på Park Hotel. (ca 795 km)

Dag 15. Cloppenburg – Hemorten
Frukost. Sista etappen på denna resa via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg färjorna är vi på svensk mark igen efter härliga dagar i Spanien – Hasta Luego – På återseende! (ca 890 km)

VÅRA UTFLYKTER
Barcelona – Heldagstur till den glittrande miljonstaden Barcelona som kryllar av vackra hus, kyrkor och parker. Bland stadens främsta landmärken finns den sagolika ofärdiga katedralen Sagrada Família. Fotbollsfantaster älskar Barcelona FC:s gigantiska hemarena Camp Nou. Pris: 300:-

Montserrat – Halvdagstur till Katalanernas vallfärdsort och heliga kloster som befinner sig på det sågtandade berget Montserrat där Kataloniens skyddshelgon ”Den Svarta Madonnan”, La Moreneta beses i basilikan. Pris: 250:-

Tossa de Mar – Vi gör en båttur utmed kusten och njuter av den ”Vilda kustens” häftiga natur. Vi stannar i Tossa och förförs av de smala gränderna i den gamla staden Vila Vella från 1100-talet. På återresan åker vi buss och får möjlighet till något fint fotostopp. Pris 200:-

Detta ingår

Costa Brava Lloret de Mar

Antal dagar: 15 dagar
Datum: 16/9 2017
Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 14 frukost, 14 middag, reseledare.
Pris: 13.600:-
Tillägg: enkelrum 2.900:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Aqua hotel Bertran Park****
Hotellet ligger 6 minuters (500m) promenad från stranden och bara två minuter från gågatan. Trots det centrala läget i Lloret de Mars centrum är läget lugnt. På hotellet finns gratis Wi-Fi i de allmänna utrymmena. Rummen har luftkonditionering och balkong alternativt fransk balkong. På hotellet finns pool med solstolar och en poolbar. Alla måltider serveras som buffé i hotellets restaurang.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.