Skottland med högländerna & Military Tattoo

Vackra vilda och hemlighetsfulla SKOTTLAND är värt en egen resa. De skotska högländerna är alltid en upplevelse och här finns betagande vildmarksområden med höga bergstoppar, vidsträckta ljunghedar och porlande vattendrag. Det finns andra Skottlandsresor, men vår är en av få som verkligen visar de riktiga högländerna och området kring Inverness. Du möter ett Skottland med slott, kiltar, säckpipor, sägner, Loch Ness, Inverness, Edinburgh och mycket, mycket mer…

Dag 1. Till Bremen
Vi åker söderut mot färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby–Puttgarden. Lübeck och Hamburg passeras innan vi kommer fram till Bremen. Logi och middag på InterCityHotel. (ca 820 km)

Dag 2. Bremen – Amsterdam
Frukost. Vi åker över gränsen till kanalernas land Holland och kommer fram mot Amsterdam, där vi tar oss ut mot Ijmuiden. Det är dags att checka in på DFDS Seaways stora färja där vi bor i utsides hytter. Sen eftermiddag lägger färjan ut och tar oss till Newcastle i England. Gemensam middag och därefter väntar en trevlig kväll ombord. (ca 350 km)

Dag 3. Newcastle - Inverary
Frukost ombord innan vi anländer till Newcastle under förmiddagen. Vi korsar landet rakt västerut och passerar Hadrian`s Wall. Vi lämnar England och fortsätter norrut mot Glasgow, som är Skottlands största stad och ligger vid floden Clyde. Vi åker mot den ombesjungna sjön Loch Lomond och följer den sagolikt vackra sjön upp till Inveraray med sitt speciella slott och fängelse. Vi bor på The Inveraray Inn. Gemensam middag. (ca 340 km)

Dag 4. Inveraray - Inverness
Efter frukost väntar en dag genom högländerna och Skottlands mest romantiska trakter, med sägner, idylliska slott och beryktade odjur mm. På vindlande vackra vägar fortsätter vi genom den storslagna Glen Coedalen ut till kusten. Vi följer Loch Linnhes strand till Fort William, som ligger i skuggan av Ben Nevis – Skottlands högsta berg. Den 100 km långa Caledonian Canal, skär här tvärs igenom norra Skottland och förbinder Atlanten med Nordsjön. Denna vattenled består till stor del av naturliga sjöar som vi färdas utmed bl.a. Loch Ness – hemvist för storsjöodjuret. Kanske är ”Old Nessie” på humör idag och visar sig. Det är ”The Highlands” och ”The Lochs” som gör Skottland till en oförglömlig upplevelse. Vi är snart framme vid dagens mål Inverness som ligger omgiven av storslagen natur och klar frisk luft. Vi bor två nätter på Penta Hotel Inverness. Gemensam middag. (ca 215 km) 

Dag 5. Utflykt till Dornach Dunrobin Castle
För den som vill arrangeras idag en utflykt. Vi befinner oss på den nordvästra sidan av Skottland och här kan vi se både oljetorn och sälar som har letat sig in i de små vikarna.  Vi stannar till i den underbara staden Dornach och gör ett besök. Vi fortsätter norrut och gör en rundtur på Dunrobin Castle med sina tinnar och torn. Här får vi även vara med om en rovfågelsuppvisning - en fantastisk upplevelse. Innan vi återvänder gör vi en rundtur med provsmakning på Glenmorangies Destillery. Pris: beroende på arrangemang.

Dag 6.  Inverness – Edinburgh
Frukost. Vår buss tar oss idag söderut mot Aviemore genom Högländerna mot Pitlochry. Ett slående vackert landskap med omväxlande mjuka bergssidor och vassa bergstoppar. Här i området är luften ren och källvattnet klart. En perfekt förutsättning för att få fram den rätta och kända whiskyn. Vi gör ett intressant besök vid någon av de berömda whiskydestillerierna. Vi passerar Perth och kommer fram till Skottlands huvudstad Edinburgh, som sägs vara en av de vackraste huvudstäderna i Europa - elegant och spännande med rik historia. Vi gör en stadsrundtur där många av stadens sevärdheter kommer att pekas ut. Vi kan också på egen hand utforska staden. Vi bor och äter middag på Holiday Inn Edinburgh City West. På kvällen är det dags för en verklig höjdpunkt: Military Tattoo i Edinburgh, ett fantastiskt skådespel med färgstarka parader. Med slottet som bakgrund, tjusigt ljusspel, musiker från många länder, säckpipor, vackra dräkter och uniformer blir det här en upplevelse att minnas. (ca 260 km)

Dag 7. Edinburgh - Newcastle
Frukost. Vi lämnar Edinburgh. Anländer till Newcastle och till vårt fartyg som avgår på eftermiddagen. Väl ombord installerar vi oss i våra 2-bäddshytter med dusch/wc och på kvällen gemensam middag. Ombord kan du vila och koppla av. Vi har dessutom fartygets hela nöjesutbud till vårt förfogande. (ca 190 km)

Dag 8.   Amsterdam - Bremen
Frukost ombord. Vi lägger till i Amsterdam under förmiddagen och sedan går färden genom Holland och upp mot Bremen. Vi har middag och logi på InterCity hotell. (ca 360 km)

Dag 9. Bremen – hemorten
Frukost. Efter att ha passerat Hamburg och Lübeck åker vi med färjan från Puttgarden till Danmark och via Helsingörsfärjan till Sverige. Vi har säkert många resminnen att smälta... Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (ca 820 km)

Detta ingår

Skottland med högländerna & Military Tattoo

Antal dagar: 9 dagar
Datum: 18/8 2017
Bussresa, alla rundturer och utflykter med bussen enl. program (ev. entréer, whiskyprovning ingår ej), 2 nätter i utsides dubbelhytt, 6 nätter i dubbelrum, 8 frukost, 8 middag, reseledare.
Pris: 13.990:-
Tillägg: enkelrum 3.960:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: GBP
Pass: Ja

Vårt hotell

Inverary Inn** Charmigt typiskt Engelskt hotell med fantastiskt läge vi havet.  Hotellet har 36 rum och gratis WiFi. Rummen är utrustade med WC, dusch, tv och hårtork
 
Penta Hotell Inverness**** Modernt hotell  byggt 2009 med 90 rum och gratis WiFi. Rummen är utrustade med  TV,  dusch och hårtork.
 
Edinburgh Holiday Inn**** Hotellet har 303 rum, 5 våningar, inomhuspool och gratis WiFi.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.