Skottland med Tattoo

Vackra ljunghedar, höga berg, mytomspunna sjöar och medeltida slott erbjuder vi på denna härliga resa till oförglömliga Skottland. Här blandas historia med nutid och säckpipor med whiskydestilleri! På denna resa besöker vi slott, whisky och får åka på den kända Caledoniakanalen med båt!

Dag 1. Skottland - Pitlochry
Anslutningsbuss från Östergötland till Köpenhamn och flyg till Edinburgh. Vidare över Firth of Forth till St Andrews. Vidare till Fishers Hotel Pitlochry. Gemensam middag. (185 km)

Dag 2. Pitlochry – Inverness
Frukost. Vi åker till Blair Castle med sin 9 hektar stora trädgård för rundtur. Slottet började byggas under 1200-talet och är stamgods för klanen Murray och man har Europas sista privata arme. Vidare färd genom Nationalparken Cairngorms på vår väg mot Inverness. Här finns Skottlands kallaste by, det kungliga sommarresidenset Balmoral Castle och den vackra Glen Garry dalen. Vi avslutar dagen i Inverness med middag när vi checkat in på The Royal Highland hotel (210 km)

Dag 3. Inverness - Caledoniakanalen med Urquhart Castle - Inveraray
Frukost. Idag ska vi åka båt på Loch Ness och kanske får vi en skymt av Nessie. Båtturen slutar vid slottsruinen Urquhart där hon varit mest synlig, här kliver vi av båten och gör ett besök. Därefter åker vi vidare utmed Loch Ness förbi Fort Augustus och genom den otroligt vackra Glencoe dalen innan vi når Inveraray med sitt speciella slott och fängelse. Vi bor på The Inveraray Inn Gemensam middag. (220 km)

Dag 4. Inveraray – Edinburgh
Frukost. Dagen startar med ett besök hos Glengoyne Distillery innan vi åker till Falkirk, känd för ett av de första skotska frihetskrigen, men även för sitt transportsystem. Falkirkhjulet, är världens enda båtlyft som hissar/sänker båtarna 24 meter i ett roterande hjul som gör det möjligt att med båt åka mellan Glasgow och Edinburgh, samt från kust till kust över Skottland. Under eftermiddagen gör vi en stadsrundtur i Edinburgh. Vi bor på centralt belägna hotel Ibis Edinburgh Centre Royal Mile Middag på egen hand. (175 km)

Dag 5. Edinburgh
Frukost. I Edinburgh finns shoppinggatan Princes Street, pubgatan Rosestreet, kungliga slottet, Edinburgh slott, Carlton Hill, the Royal Mile och mycket, mycket mer att uppleva på egen hand. Under kvällen samlas vi för en suverän avslutning utomhus på denna resa – The Military Tattoo – uppe på Edinburgh Castle.
På kvällen är det dags för en verklig höjdpunkt: Military Tattoo i Edinburgh, ett fantastiskt skådespel med färgstarka parader. Med slottet som bakgrund, tjusigt ljusspel, musiker från många länder, säckpipor, vackra dräkter och uniformer blir det här en upplevelse att minnas!

Dag 6. Hemresa
Efter frukost och utcheckning åker vi till Edinburgh’s flygplats för flyg till Köpenhamn. När vi landat möter anslutningsbuss upp som tar oss till hemorten. Thanks hope we will meet again!

Detta ingår

Skottland med Tattoo slott & Caledoniakanalen

Antal dagar: 6 dagar
Datum: 11/8 2017
Anslutningsbuss till kastrup t/r, flyg t/r, del i dubbelrum , 5 frukost, 3 middag, båttur Caledonia kanal, inträde Urquhart och Blair Castle, whiskybesök, Tattoo biljett, reseledare.
Pris: 12.990:-
Tillägg: enkelrum 2.420:-
Avresa: Meddelas vid bokning
Valuta: GBP
Pass: Ja

Vårt hotell

Fishers Hotel*** - Pitlochry
På hotellet finns restaurang och bar. Alla rum har hårtork och WiFi.

The Royal Highland hotel*** - Inverness
På hotellet finns restaurang och bar. Alla rum har hårtork och WiFi.

The Inveraray inn*** - Inveraray
Beläget vid sjön Loch Fyne hotellet har restaurang. Alla rum har WiFi.

IBIS Edinburg Centre Royal Mile*** - Edinburgh
Beläget i historiska hjärtat av Edinburgh centrum. Princess Street som är den stora shoppinggatan ligger 5 minuter bort.  Alla rum har WiFi

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.