Tyskland

Tyskland är ett av världens rikaste länder med en framgångsrik industri. Tyskland var år 2008 världens största exportnation, och världens tredje största ekonomi. Många företagskoncerner finns inom kemi-, elektronik-, finans- och energi-sektorerna. Tysklands starkaste tillväxtregioner är Baden-Württemberg, Hessen och Bayern. Regionalstöd riktas främst till östra Tyskland (forna DDR) samt krisdrabbade delar av Ruhrområdet som sedan 1970-talet genomgått stora omstruktureringar. Tyskland har en av de högsta lönenivåerna i EU och med en stark löneutveckling de senaste decennierna.


Oktoberfest Bremen

Datum: 18/10  2018    
Antal Dagar: 4
Bremer Freimarkt – Nordtysklands största folkfest. Detta är Bremens motsvarighet till oktoberfesten i München. Under Bremens oktoberfest finns nöjesfält och många härliga tält med mat, musik och hög tyrolerstämning långt in på småtimmarna.

Stade

Datum: 10/5  2018    
Antal Dagar: 4

Den gamla hamn- och hansestaden Stade kan blicka tillbaka på mer än 1000 års historia. Staden ligger vid floden Elbe och har behållit sin medeltida charm. Utmed Stades gågator med sina gränder från medeltiden radas de många dekorerade köpmannahusen upp som ett pärlband. 

Spreewald & Dresden

Datum: 7/7  2018    
Antal Dagar: 5
Följ med till sagolik natur och glid fram i obeskrivbart lugn på små pråmar, bland små korsvirkeshus och stugor. Det är omöjligt att förklara med ord, Spreewald måste upplevas! Spreewald är ett UNESCO-skyddat stort vattenrikt område, döpt efter floden Spree.


Rhen - Mosel

Datum: 16/9  2018    
Antal Dagar: 7
I dalgångarna överväldigas man av vackra vyer, branta vinfält, äkta riddarborgar och genuina korsvirkesbyar! Vi bor i glada och livliga Rüdesheim där vinodlingarna räcker ända ner i staden och Drosselgasse lockar till dans och skratt!

Berlin

Datum: 3/5, 2/8, 6/9, 4/10  2018
Antal Dagar: 4
1989 revs muren i Berlin och sedan dess har Berlin förändrats drastiskt! Följ med på en resa till det nya Berlin – till staden där östra och västra delen har smält samman till en ny enhet med ett rikt och varierat kulturutbud.

Blomsterprakt

Datum: 28/6  2018  
Antal Dagar: 4
Norra Tyskland har man färdats genom många gånger, men nu är det dags att stanna upp och njuta av all den blomsterprakt som finns här.