Berlin

Berlin har bytt ansikte åtskilliga gånger under årens lopp. Idag möts vi av en grön storstad fylld med ny djärv arkitektur, blandat med historiska byggnader. Historiens vingslag är alltid nära oavsett om det är gammal eller modern historia. Kulturen blomstrar som aldrig förr, nattlivet går dygnet runt och restaurangerna är otaliga. Följ med och upplev en av Europas intressantaste städer för att därefter alltid vilja återvända!

 

Dag 1.

Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock når vi Berlin

framåt kvällen och checkar in på centralt belägna Holiday Inn Express

Berlin City Centre West beläget endast några minuters promenad från Kurfürstendamm. (ca 800 km)

 

Dag 2.

Efter en stärkande frukost beger vi oss ut på en intressant och givande stadsrundtur. Vi glider fram utmed paradgatorna Unter den Linden i

forna öst och Kurfürstendamm i väst. Vi ser kända platser och byggnader såsom Potsdamer Platz Brandenburger Tor, Riksdagshuset och

mycket, mycket mer. Vi avslutar rundturen vid lunchtid och under eftermiddagen finns gott om tid för shopping och egna strövtåg.

Pris stadsrundtur: 200: -

På kvällen, för de som önskar, finns möjlighet att följa med på kvällstur med middag. Pris beroende på arrangemang.

 

Dag 3.

Slå dig ned på något av stadens alla kaféer och njut av den ständigt växlande scen som Berlins torg och boulevarder bjuder på.

Under en stadsrundtur hinner man inte se allt så på eftermiddagen kan du som vill följa med på en extra tur för att se och uppleva än mer av denna fascinerande stad! Pris beroende på tur.

 

Dag 4.

Så var det dags att säga ”Auf wiedersehen” för den här gången. Vi lastar in vårt bagage och rullar tillbaka samma väg som vi kom och beräknar vara åter i Östergötland framåt 21-tiden.

 

Detta ingår

Berlin
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 3/5, 2/8* Biermeile, 6/9, 4/10

 

Bussresa, färjor, vägskatter, del i dubbelrum, 3 frukostar samt reseledarservice.


Pris: 3.490:-
Tillägg: enkelrum 1.000:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja
...........................................

 

2/8* Biermeile – Berlins internationella ölfestival 3–5 augusti 2018. Denna världens längsta ölträdgård, enligt Guinness rekordbok, sträcker sig 2,2 km från Strausberger Platz utmed Karl-Marx Allé till Frankfurter Tor. Över 800 000 besökare från hela världen kommer för att delta o

smaka det goda ölet. Mer än 344 bryggerier från 87 olika länder finns representerade. Förutom tusentals olika ölsorter är utbudet av kulinariska specialiteter stort och på 19 olika scener uppträder såväl lokala som internationella artister med live-musik.

Vårt hotell

Holiday Inn Express City Center West**** Centralt beläget endast några minuters promenad från det berömda varuhuset Ka-

DeWe i västra Berlin. Alla rum är utrustade med te-/kaffekokare och fri WiFi i hela hotellet.

www.ihg.com/holidayinnexpress

 

2/8 Bor vi på Park Inn Am Alexanderplatz****

Centralt beläget direkt vid Alexanderplatz i östra Berlin. Detta 4-stjärniga hotell erbjuder 3 restauranger, ett spa samt rum med platt-TV och luftkonditionering. Fast internet eller Wi-Fi erbjuds mot en avgift.

Hälsocentret på Park Inn erbjuder gym, bastu och massagebehandlingar. Du kan också koppla av på terrassen på översta våningen, som erbjuder fantastisk utsikt över centrala Berlin.

www.parkinn.com/hotel-berlin

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.