Berlin

1989 revs muren i Berlin och sedan dess har Berlin förändrats drastiskt! Följ med på en resa till det nya Berlin – till staden där östra och västra delen har smält samman till en ny enhet med ett rikt och varierat kulturutbud. Minnesplatser och monument över historiska händelser, museer av alla de slag. Det finns otroligt mycket att upptäcka...  Följ med oss och se historiens utveckling med egna ögon och finn Ditt Berlin!

Dag 1. Till Berlin
Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock når vi Berlin och checkar in på centralt belägna****Hotel Berlin som ligger på en tvärgata till Kurfürstendam.
Under dagarna här ordnar vår reseledare gemensamma middagar och utflykter för de som är intresserade. Det finns också tid för shopping och egna strövtåg i staden. Kanske ett besök på varuhuset KaDeWe med dess otroliga delikatessavdelning. Många andra butiker på och omkring Kurfürstendamm lockar till inköp. (790 km)

Dag 2. I Berlin stadsrundtur
Vår reseledare berättar Berlins spännande historia. Från det glada 20-talets metropol, andra världskrigets tid, uppbyggnationen, den delade staden till återföreningen. Vi passerar många stora sevärdheter som Brandenburger Tor, Riksdagshuset, Checkpoint Charlie, Gedächtniskirche, Domkyrkan, Wilhemstrasse, Museumsön, Nikolaiviertel. Vi ser förstås också det nya moderna Berlin som har rest sig på det forna gränsområdet med ny och djärv arkitektur. Få städer i Europa har genomgått så stora förändringar i modern tid som Berlin. Pris: 200 kr (exkl. ev. entréer).

Dag 3. I Berlin
Vår reseledare kan ge tips och idéer till dag 3 på egen hand i Berlin. På avgångarna 11/5 och 10/8 kan man följa med till IGA som 2017 gör den gröna staden Berlin ännu grönare genom den internationella trädgårdsutställningen. I de östra delarna av Berlin vid ”Garten der Welt” har man byggt till och gjort ett 100 hektar stort utställningsområde, för promenader och en tur i linbana över flera trädgårdsutställare. Pris: 25 €

Dag 4.   Berlin - Hemorten
Frukost. Tidig avresa hemåt via färjorna Rostock-Gedser och Helsingör-Helsingborg tar vi oss tillbaka till Sverige. Det är dags att säga tack och farväl... Beräknad hemkomst till Linköping ca 21.30. (ca 790 km)

Detta ingår

Berlin
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 14/4 (påsk), 11/5 (IGA), 7/9, 30/12* 2017
Bussresa i helturistbuss, vägskatter, logi i dubbelrum, 3 frukost, (ev. entréer och kvällsutflykter ingår ej). Reseledare
Pris: 3.390:-
Tillägg: enkelrum 1.230:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja
...........................................
*NYÅR I BERLIN
Avresa 30/12 Pris 4.490:-
Enkelrumstillägg: 1.230:-  
Nyårsfirande ca 900:-
Vårt hotell: BERLIN MARK HOTEL****

Vårt hotell

HOTELL BERLIN, BERLIN****
Lützowplatz 17, 107 85 BERLIN +49 30 26050 www.hotel-berlin.de
Mycket bra beläget hotell i centrum av Berlin. Hotellet ligger några hundra meter från KaDeWe och shoppingen i gamla väst. På hotellet finns barer och restaurang. På nyårsresan används Berlin Mark hotel.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.