Blomsterprakt - en resa för dig som gillar trädgårdar och rosor

Norra Tyskland har man färdats genom många gånger, men nu är det dags att stanna upp och njuta av all den blomsterprakt som finns här. Små mysiga byar med härliga torg, sjöar, rosor och slott. Självklart kan man även shoppa under denna härliga ”blommiga” resa!

Dag 1. Hemorten – Bad Bramstedt
Avresa på morgonen genom Sverige. Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden når vi Tyskland och har inte långt kvar till hotell Tryp by Wyndham i Bad Bramstedt. När vi fått våra rum där vi bor tre nätter, äter vi första gemensamma middagen på hotellet. (780 km)

Dag 2. Utflykt Uetersen och Hamburg
Frukost. Dagens äventyr börjar med ett besök i rosenstaden Uetersen, en av ett tiotal tyska städer som får kalla sig ”rosenstad”. Vi gör ett besök i Rosariet som ligger mitt i den idylliska staden och är öppet för alla. I den vackra parkanläggningen som öppnade redan 1934 kan man verkligen njuta av prakten, ca 1000 olika sorters rosor finns representerade! Vi åker vidare via Blankenese och följer floden Elbe in mot Hamburg, där vi stannar vid den fina parken Planten und Blomen mitt i stan. Här finns bl a Rosenträdgård, Medelhavsterrass och Europas största japanska trädgård mm. Kanske hinner vi också att strosa runt i staden med sina många shoppinggator innan vi återvänder till vårt hotell för kvällens gemensamma middag.

Dag 3. Utflykt Eutin
Efter frukost gör vi en liten vandring i Bad Bramstedt – denna charmiga ”hälsostad” med sin kurpark, sina 6 åar med 25 broar, ett slott - och så lilla Wiebke. Sedan åker vi genom det vackra landskapet med grönska och många sjöar, via Plön och Malente till rosstaden Eutin. Att få kallas för ”rosstad” innebär att rosor måste utgöra en markant del av stadsbilden och det står Eutin för. Eutins slott ligger på en halvö i stora Eutinsjön. Hela anläggningen inklusive parken omfattar 14 hektar och är sedan 1967 ett kultur- och byggnadsminne. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Hemresa
Under förmiddagen åker vi åter norröver och stannar till för shopping. Vi reser samma vägar hem som ner. Åter i Linköping ca 21.30. (780 km)

Detta ingår

Blomsterprakt - en resa för dig som gillar trädgårdar och rosor
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 27/7 2017
Bussresa, färjor, vägavgifter, del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middag, utflykter enligt program, reseledare
Pris: 3.990:-
Tillägg: Enkelrumstillägg:....490:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Tryp By Wyndham ligger i Kurparken i centrum av staden. På hotellet finns pool och bastu. Alla rum har hårtork.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.