Blomsterprakt - en resa för dig som gillar trädgårdar och rosor

I Tyskland finns ett tiotal städer som erhållit epitetet ”rosenstad”. På denna resa besöker vi ett par rosenstäder men också fantastiska parker med inte enbart rosor utan även andra alldeles ljuvliga blommor och planteringar.

 

Dag 1. Hemorten – Neumünster

Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden nås Tyskland och vårt BW Hotel Prisma i Neumünster ca 7 mil norr om Hamburg, framåt tidig kväll. Gemensam middag på hotellet. Ca 700 km

Dag 2. Uetersen och Hamburg

I Uetersen inleder vi med ett besök i Rosariet som ligger mitt i den idylliska staden. I den vackra parkanläggningen kan man verkligen njuta av rosenprakt - ca 1000 olika sorters rosor finns representerade!!! Färden går vidare till Hamburg där vi stannar vid den fina parken Planten und Blomen mitt i stan. Här finns en Rosenträdgård, Medelhavsterrass och Europas största japanska trädgård. Kanske hinner vi också att strosa runt i staden med sina många shoppinggator innan vi återvänder till vårt hotell för kvällens gemensamma middag.

 

Dag 3. Eutin

Idag gör vi en tur till den lilla staden Eutin. På vår väg dit åker vi genom genom ett vackert sjölandskap. Eutin med slottet som ligger på en halvö i stora Eutinsjön och hela anläggningen inklusive parken omfattar 14 hektar och är sedan 1967 ett kultur- och byggnadsminne. I den fantastiskt vackra parken arrangeras sedan 1951 årligen i juli och augusti Eutiner Festspiele, som är en opera- och operettfestival. Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 4. Hemresa

Så var det dags att ta farväl för denna gång. Vi reser samma vägar hem som vi kom. Åter i Östergötland framåt kvällen. Ca 700 km

Detta ingår

Blomsterprakt - en resa för dig som gillar trädgårdar och rosor
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 28/6  2018


Bussresa, färjor, vägavgifter, del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middag, utflykter enligt program, reseledare


Pris: 4.390:-
Tillägg: Enkelrum 560:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Neumünster

BW Hotel Prisma 

På rummen finns hårtork, vattenkokare och kabeltv. 

www.hotel-prisma.de 

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.