Hamburg - Den gröna vattenstaden

Hamburg har sitt läge vid floden Elbe att tacka för sin betydande roll som handelsmetropol. Reeperbahn, Alstersjöarna, Rådhuset, Planten & Blomen, Europas största japanska trädgård – ja det är mycket att uppleva i denna gamla Hansastad som nu får en egen resa. Altstadt (gamla stan) är Hamburgs äldsta stadsdel och många turister tycker att den är det trevligaste området att besöka.

Dag 1. Till Hamburg
Avresa på morgonen för färd med Helsingborg-Helsingör färjan genom Danmark till Rödby-Puttgarden färjan som tar oss till Tyskland. Över Fehmarn förbi Lübeck och vi når vårt mål Hamburg där vi bor 3 nätter på Hotel Alte Wache. Gemensam middag. (ca 730 km)

Dag 2. Hamburg
Frukost. Vi börjar med en intressant stadsrundtur i Tysklands näst största stad. Nere vid den enorma hamnen bland de gamla lagerbyggnaderna växer en helt ny stadsdel upp, Hagen City. På taket av en av byggnaderna finns ett mycket spektakulärt konserthus! Chilehaus och kontorshusen vid Burchardplatz är bland de mest kända turistmålen men även Sprinkenhof, Mohlenhof och Meßberghof är väldigt omtyckta. Det blir även tid för egna strövtåg, shopping längs gågatorna Mönchebergstrasse och Jungfernstieg med sina exklusiva butiker. eller bara studera folklivet.  Middag på egen hand båda dagarna.

Dag 3. Hamburg
Andra dagen har du till eget förfogande. Vill du kan du följa med på en tur till Miniatur Wunderland som är världens största modelljärnväg! Järnvägen är skapad med olika länder och man har gjort flera unika kopior av kända byggnader. Miljöerna skiftar ljus, ena stunden är det dag, nästa går det sakta över i natt och det händer hela tiden något nytt.Utställningen löper över ett stor yta och här finns bland annat flygplats och unika miljöer där tågen susar fram – helt suverän tur! Pris: 150:- måste förbokas

Dag 4. Hemresa
Frukost. Dags att lämna Hansastaden för denna gång och färdas hemåt igen. Vi åker via Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg färjan innan vi når Sverige igen. Beräknad hemkomst Linköping ca kl 21.30.

Detta ingår

Hamburg - Den gröna vattenstaden
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 30/7, 3/9 2017
Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 3 frukost, 1 middag, stadsrundtur, reseledare.
Pris: 4.290:-
Tillägg: enkelrum 600:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Hotel Alte Wache****
Hotel Alte Wache ligger i distriktet St Georg i Hamburg 400 meter från centralstationen. Alla rum har gratis Wi-Fi. Hotellet har bar och en internationell restaurang.

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.