Oktoberfest - Bremen

Bremer Freimarkt – Nordtysklands största folkfest. Detta är Bremens motsvarighet till oktoberfesten i München. Under Bremens oktoberfest finns nöjesfält och många härliga tält med mat, musik och hög tyrolerstämning långt in på småtimmarna...

Dag 1. Till Bremen
Avresa under morgonen längst E4 söderut och ner till färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi bor mitt i stan, precis vid Oktoberfesten, på InterCity Hotel Bremen. (ca 820 km)

Dag 2-3. I Bremen
Under två veckor på hösten hålls Tysklands äldsta folkfest, Bremer Freimarkt. I drygt 980 år har Bremenborna firat sin ”Freimarkt”. På torget spelas det för fullt, ett jättestort nöjesfält byggs upp och man dansar och roar sig kungligt. Under dagarna i Bremen är det bara att bege sig ut i folkvimlet och sjunga, äta och dricka ända fram på småtimmarna. Passa på att prova den typiska ölfestivalmaten och drycken som serveras vid alla matstånd. Vid torget hittar vi frestande konfekt- och chokladbutiker, uteserveringar och gemytliga restauranger. Missa inte en promenad i stadens äldsta kvarter, Schnoor. Eller varför inte besöka Bremens ölbryggeri Becks, som är väl värt ett besök under oktoberfesten.

Dag 4. Hemresa
Efter frukost är det dags att lämna oktoberfesten. Via färjorna mellan Puttgarden-Rödby. och Helsingör-Helsingborg når vi Sverige och är åter i Linköping ca kl 21.30 med härliga minnen från oktoberfesten (ca 820 km)

Detta ingår

Oktoberfest- Bremen
Antal dagar: 4 dagar
Datum: 19/10 2017
Bussresa, del i dubbelrum, 3 frukost, reseledare.
Pris: 3.990:-
Tillägg: enkelrum 790:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

InterCity Hotel Bremen

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.