Rostock

Rostock, en stad med spännande historia! Hansatiden, svenskperioden, den östtyska tiden och sedan återföreningen. Det är ett nöje att få gå omkring i de gamla hansakvarteren som består av vackra gavelhus, där en del är från 1200–1300-talen. Vi möts också av en modern stad med trendiga affärer, moderna inköpsgallerior, många olika restauranger och caféer. Allt detta blir en härlig blandning som bidrar till en trevlig atmosfär. Strosa längs Kröpeliner Strasse, stans långa gågata och sitt gärna ner vid Universitetsplatz mitt i stan vid ”Livsglädjens brunn” och njut av folklivet…

1. Till Rostock
Avresa på morgonen för färd med färjan från Helsingborg till Helsingör. Vi fortsätter genom Danmark till nästa färja Gedser-Rostock. Väl iland på tysk mark kör vi direkt in till Rostock där vi checkar in på Penta Hotel mycket centralt beläget i Rostocks innerstad. (ca 590 km)

Dag 2. Rostock
Frukost. Nu har vi en hel dag att utforska den här intressanta staden. Under förmiddagen ges möjlighet att åka och shoppa i Calles butik. En rundvandring med vår guide erbjuds för den som är intresserad – staden är verkligen värd att upptäckas, gammalt blandas med nytt. En dag här försvinner fort…
Dag 3. Hemresa
Frukost. Under förmiddagen lämnar vi Rostock. Vi åker samma väg tillbaka. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 21.30. (ca 590 km)

Detta ingår

Rostock
Antal dagar: 3 dagar
Datum: 14/4 (påskmarknad), 26/5, 13/10 2017
Bussresa, färjor, vägavgifter, logi i dubbelrum, 2 frukost. reseledare. Max 75 kg shoppingvikt.
Pris: 2.690:-
Tillägg: enkelrum 450:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Penta Hotel, Rostock

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.