Spreewald & Dresden

Följ med till sagolik natur och glid fram i obeskrivbart lugn på små pråmar, bland små korsvirkeshus och stugor. Det är omöjligt att förklara med ord, Spreewald måste upplevas! Spreewald är ett UNESCO-skyddat stort vattenrikt område, döpt efter floden Spree. Här finns omkring 200 vattendrag och kanaler. Den naturliga vägen är vattenvägen, som slingrar sig fram mil efter mil - en fascinerande naturupplevelse. Vi upplever även den återuppbyggda staden Dresden med sina barockbyggnader.

Dag 1. Till Hennigsdorf
Avresa på morgonen söderut med färjorna Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock. På kvällen kommer vi till till Hennigsdorf för boende på Wyndham Garden Hotel. Gemensam middag. (ca 825 km)

Dag 2. Till Spreewald & Dresden
Efter frukost åker vi söder ut till Spreewald och sorbernas ort Lübbenau. I detta UNESCO-skyddade område slingrar sig 150 mil vattenväg med annorlunda natur och vi tar plats på en av områdets 300 små pråmar och ger oss ut på en 4 timmars tur inkl lunch. (Ingår). Pråmarna sköts av ”kaptener”, som stakar fram med 4 m långa trädstakar. För de bofasta är pråmen ett lika viktigt färdmedel som bilen. Vidare tar vi oss till Dresden för två nätter på Achat Comfort Hotel Dresden Gemensam middag. (225 km)

Dag 3. I Dresden
Frukost. Nu har vi hela dagen på oss för att lära känna staden ”Florens vid Elbe”. Dresden bombades mycket svårt 1945 och har återuppbyggts under olika perioder. Vi går runt i staden och ser Zwingern, Semperoperan, Furstetåget på kakelplattor och Brühlterrassen med sin fina utsikt över Elbe. Eftermiddagen på egen hand. Gemensam middag.

Dag 4. Dresden - Neubrandenburg
Frukost. Vi följer Elbe ett stycke norrut ut mot porslinsstaden Meissen. Här besöker vi porslinsfabriken som började tillverka Meissenporslinet under 1700-talet. I Neubrandenburg, staden med de 4 portarna övernattar vi på Hotel am Ring i Neubrandenburg. Gemensam middag. (410 km)

Dag 5. Till hemorten
Frukost på morgonen innan vi åker åter mot Sverige. Samma färjor hem som på nerresan. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 21.30. (ca 770 km)

Detta ingår

Spreewald & Dresden
Antal dagar: 5 dagar
Datum: 23/7 2017
Bussresa, logi i dubbelrum, 4 frukost, 1 lunch, 4 middagar, utflykter enligt program och reseledare
Pris: 5.390:-
Tillägg: Enkelrum790:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Achat Comfort Hotel Dresden

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.