Stade

Den gamla hamn- och hansestaden Stade kan blicka tillbaka på mer än 1000 års historia. Staden ligger vid floden Elbe och har behållit sin medeltida charm. Utmed Stades gågator med sina gränder från medeltiden radas de många dekorerade köpmannahusen upp som ett pärlband. Vi besöker romantiska Lüneburgerheden med små pittoreska byar och toppar med en tur med häst & vagn.

 

Dag 1 Hemorten – Stade

Avresa på morgonen och via färjorna Helsingborg - Helsingör samt Rödby - Puttgarden ankommer vi Tyskland. Vi passerar Hamburg innan vi ankommer vårt hotell i Stade där vi checkar in och äter en gemensam middag. (780 km)

 

Dag 2 Stade

Vi inleder dagen med en guidad promenad och båttur i den fd vallgraven. Resten av dagen är fri för egna strövtåg. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

 

Dag 3 Lüneburgerheden

Idag är det dags att uppleva mer av hedlandskapet som är så känt. Vi färdas genom små, pittoreska byar och ett vackert landskap. Som sig bör åker vi häst och vagn innan vi avrundar dagen med ett besök i den gamla saltstaden Lüneburg.

 

Dag 4 Stade – hemorten

Upp till färjan i Tyskland över till Danmark. Genom Danmark till Helsingör-Helsingborg färjan och vi är på svensk mark igen. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 21.30 (780 km).

Detta ingår

Stade
Antal dagar: 4

Datum: 10/5  2018

 

Bussresa i helturistbuss, vägskatter, färjor, del i dubbelrum, 3 frukostar, 3 middagar, utflykter enligt program, reseledare.


Pris: 4.690:-
Tillägg: enkelrum 700:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Stade

Stade Ramada Hotel***

Hotellet har ett utmärkt läge med utsikt över småbåtshamnen och bara några minuters promenad till den charmiga innerstan. Restaurang, bar, terrass med utsikt mot hamnen finns och bowling finns i en närliggande byggnad.

www.h-hotels.com

 

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.