Stralsund med Rügen

Följ med på vår resa till Stralsund med heldags tur på Rügen. Ön erbjuder klippkuster, långa sandstränder, dunkla bokskogar, gröna ängar - ett mycket varierat landskap! Stralsund som tillhört Sverige – vårt Sydsverige, har många svenska minnen från denna period!

Dag 1.   Till Stralsund (ca 550 km)
Avresa på morgonen. Vi åker E4 söderut till Helsingborg-Helsingör och Gedser-Rostock färjan. I Tyskland färdas vi mot vårt mål som idag är Stralsund. Vi bor på InterCity Hotel Stralsund. Gemensam middag. (ca 550 km)

Dag 2. I Stralsund
Frukost. Under förmiddagen gör vi en stadspromenad. Ett överflöd av historiska byggnader från åtta århundraden präglar bilden av den gamla stadskärnan som UNESCO år 2002 förde upp på världsarvslistan. Vid Alter Markt finns det gamla Rådhuset från 1300-talet, Svenska Kommendanthuset från 1700-talet och S:t Nicolaikyrkan. Många delar av den gamla stadsmuren finns kvar såväl en del av portarna. Stralsund var i nästan 200 år huvudstad i svenska Pommern. Eftermiddagen på egen hand. Gemensam middag.

Dag 3. Rügen
Frukost. Hela dagen spenderar vi på Rügen, över hela ön finns små idylliska orter och vi kommer att göra stopp vid några av dem. Putbus, vars torg mycket väl kunde vara kuliss till en 1800-talsopera är en av dem. I öster har vi flera kända badorter vi stannar i Binz, den största av dem med fin strandpromenad, en 370 meter lång brygga ut i havet och vackra vita hus med stor snickarglädje. Längs huvudgatan finns många restauranger och butiker. Vi stannar även i havsbukten Prorer Wiek, där Hitlers badhotell för 20 000 personer ligger.  Vi ser dessa huskolosser som sträcker sig 4,5 kilometer. Härifrån ser vi de vita klipporna som gjort ön känd där vår egen kung Karl XII sägs ha gett namnet åt en av dem, Königsstuhl. Vår reseledare erbjuder möjlighet till gemensam middag för de som önskar. Pris: beroende på arrangemang.

Dag 4. Till hemorten
Frukost. Vi lämnar Stralsund. Samma vägar hem åter i Linköping ca 21.30.

Detta ingår

Stralsund med Rügen
Antal dagar: 4 dagar
Datum:Datum: 1/6, 3/8 2017
Bussresa, del i dubbelrum, 3 frukost, 2 middagar, reseledare.
Pris: 3.990:-
Tillägg: enkelrum 800:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

InterCity Hotel Stralsund

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.