Tyska pärlor - med Luthers 500 års jubileum

2017 är det 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina teser på porten till Slottskyrkan i Wittenberg. Vi bor mitt i Tysklands gröna hjärta Erfurt, som kallas för ”Thüringens Rom”. Denna 1270 år gamla stad ser ut som att den är tagen ur en sagobok om Tysklands historia som vi blandar med vin och stadsupplevelser!

Dag 1. Till Ahrensburg
Avresa söderut och färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi passerar Lübeck innan vi når Hotel am Schloss Ahrensburg. Gemensam middag. (ca 720 km)

Dag 2. Ahrensburg – Eisenach – Erfurt
Frukost. Vi passerar Hansastaden Hamburg och Göttingen innan vi svänger av på lite mindre vägar till Eisenach med det medeltida slottet Wartburg, på en bergskam. Slottet har varit hemvist åt furstar och riddare och gav Richard Wagner inspiration till operan Tannhäuser. Här tillbringade Martin Luther 10 veckor för att översätta Nya Testamentet till tyska. Vidare tar vi oss till Erfurt, vi bor 3 nätter och äter middag på Radisson Blu Erfurt hotel. (ca 450 km)

Dag 3. Utflykt Weimar
Frukost. Förmiddagen spenderar vi i den UNESCO skyddade staden Weimar som är känt för sin historiska del i och med Weimarrepubliken mellan 1919-1933 samt som Wolfgang Goethes födelsestad. Eftermiddagen är vi i Erfurt vars välstånd och makt kom från ett eftertraktat färgämne! Att gå på Krämerbron med hus på båda sidor om gången är unikt för Europa. Gemensam middag.

Dag 4. Utflykt Eisleben och vinprovning
Lutherstaden Eisleben hör till de äldsta städerna mellan Harz och Elbe. Den är nära förknippad med Martin Luthers liv och historia, vi besöker hans födelsehus samt huset där han dog.
Vi provar även vin från Tysklands nordligaste vindistrikt Saale-Unstrut ett vin som Martin Luther gillade. Gemensam middag.

Dag 5. Erfurt – Wittenberg – Schwerin
Frukost. Vi beger oss till reformationens födelseort Lutherstadt, Wittenberg vid Elbe. Här levde Martin Luther som munk, student, teologiprofessor, församlingspräst och reformator. Vi ser slottskyrkan och dess port, på vilken Luther ska ha spikat upp sina 95 teser 1517. Teserna spreds i Europa och startade reformationen och i kyrkan finns även Martin Luthers grav. Vidare till dagens mål Schwerin som kallas för de 7 sjöarnas stad. Den mest kända byggnaden och stadens kännetecken är det vackra slottet som ligger på en ö mellan två av sjöarna. Vi bor på Intercity Hotel Schwerin En kvällspromenad kanske kan locka i denna härliga stad. Gemensam middag. (ca 495 km)

Dag 6. Till hemorten
Frukost. Vi åker mot Puttgarden, där vi färjar över till Danmark. Via färjan Helsingör-Helsingborg är vi åter i Sverige efter härliga upplevelser i ett annorlunda Tyskland i Luthers fotspår. Beräknad hemkomst till Linköping ca kl 21.30 (ca 760 km)

Detta ingår

Tyska pärlor med Luthers 500 års jubileum
Antal dagar: 6 dagar
Datum: 29/4 2017

Bussresa i helturistbuss, del i dubbelrum, 5 frukost, 5 middag, inträde till Wartburg, Luthers födelsehus/dödshus, vinprovning, reseledare.
Pris: 6.990:-
Tillägg: enkelrum 1.250:-
Avresa: AVRESETABELL A
Valuta: Euro
Pass: Ja

Vårt hotell

Radison Blu****
Beläget ca 10 minuters promenad från de historiska delarna av Erfurt. På hotellet erbjuds relax och fitnessfaciliteter förutom restaurang och bar. Alla rum har hårtork och WiFi (mot avgift)

Boka

När du klickar på "Boka" kommer du till en ny sida där du bl.a. fyller i personuppgifter, väljer avreseort och bokar resan mm.