Lübeck - Ducksteinfestivalen 3 dagar

Duckstein började bryggas redan i slutet av 1600-talet i den lilla orten Königslutter am Elm. Detta överbryggda veteöl med sin gula färg och söta smak sägs hjälpa mot allehanda krämpor. Uppskattat av den Preussiske kungen på 1700-talet kom ölet att spridas runtom i riket. Idag ingår Duckstein i Carlsbergkonceren tillsammans med Holsten-bryggerierna och arrangerar fantastiska ölfestivaler sommartid. Följ med och njut av god öl, mat och musik utmed floden Trave!


Dag 1 Hemorten - Lübeck
Färd söderut via Öresund och Fehmarn. Framåt sen eftermiddag/tidig kväll når vi vårt centralt belägna Hotel Park Inn**** med stadsporten Holstentor strax intill.
Ett stenkast bort börjar festivalområdet – mycke´nöje!! Ca 66 mil

Dag 2 Lübeck
För den som önskar finns möjlighet att efter frukost följa med vår reseledare på stadspromenad genom hansadrottningens historiska gator och spännande gränder. Förutom allt det goda ölet kan ni smaka vinet o sötebrödet som är Lübecks signum, äta lunch på skepparnas krog Schiffergesällschaft eller kanske blir det en middag på legendariska rådhuskällaren!?

Dag 3 Lübeck - hemorten
Så var det dags för hemfärd men innan vi kör ombord på färjan ges möjlighet att fylla på husapoteken… Åter i respektive hemort framåt kvällningen. Lika många mil hem…

INGÅR: Bussresa, färjor och vägskatter, del i dubbelrum, 2 frukostar, stadspromenad och reseledarservice

TILLÄGG
Enkelrum 770:-

PASS Ja
VALUTA Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

 

Park Inn by Radisson ****, se https://www.parkinn.com/hotel-luebeck Hotellet ligger 5 minuters promenad från Lübecks gamla stad mittemot musik- och kongresshallen vid floden Trave. Alla rum har kabel-TV, värdeskåp och eget badrum med hårtork samt gratis WiFi. Restaurangen La Baracca serverar italienska rätter
 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 6kg/pp på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor