Våra resor

FIRA MIDSOMMAR i Dalarna

Det sägs att midsommarnatten är magisk! Vi pyntar med ängsblommor, klär midsommarstången, dansar och firar ljuset i flera dagar. Om du ska uppleva äkta midsommar, ska man uppleva den i Dalarna, den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna!

Dag 1.

Till Dalarna Resan går under förmiddagen via Västmanland innan vi når Dalarna och Rättvik. Under vägen stannar vi på lämpligt rastställe för paus och anländer under sen eftermiddag till vårt boende. Vi bor 3 nätter på Hotell Lerdalshöjden. Gemensam trerätters middag.

Dag 2. Rättvik

Ät din frukost utomhus på terrassen med den makalösa utsikten över Siljan och Rättvik innan midsommarstången reses med folkdanslag och spelmän. Vi dansar till små grodorna och många andra välkända musikstycken innan vi äter en härlig sill- och laxbuffé med dessert och kaffe. Lite välbehövlig eftermiddagsvila innan vi sätter oss till bords för en tidig middag. Därefter går färden till Leksand för midsommarfirande och resning av Sveriges längsta majstång i Sammilsdal. Kyrkbåtar med spelmän, medförande blomstergirlanger och kransar för majstången kommer nedför älven och det blir promenad till Sammilsdalen för majstångsresning, musik och dans.

Dag 3. Rättvik

Frukostbuffé. För de som önskar tar vi oss till kyrkbåtarna som kommer från Enån och Vikarbyn för att närvara vid gudstjänst i Rättviks kyrka under förmiddagen. Turen går vidare till Nunäs och ett besök hos en tillverkare av den traditionella dalahästen.

Dag 4. Hemresan

Efter frukostbuffén och våra härliga dagar i Dalarna är det dags att återvända till vår del av Sverige. Vi stannar på lämpliga platser för pauser under hemresan och önskar alla en GLAD MIDSOMMAR!

INGÅR: Resa i helturistbuss t/r, del i dubbelrum, 3 frukost, 1 lax/sill buffé, 3 trerättersmiddag, alla utflykter, reseledare.

 

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning

VÅRT HOTELL

Hotell Lerdalshöjden ***, Lerdalshöjden har hög kapacitet – hela 92 rum med totalt 179 bäddar. Många av rummen har den fantastiskt vackra utsikten över Siljan. Dusch, telefon och TV finns i alla rum och hela hotellet har fritt WIFI. Förutom restaurang och bar finns även sällskapsrum, bastu, bubbelpool och gym. Allt samlat i samma byggnad och med fri tillgång till dig som gäst.

Avresor