Köpenhamn Oslo Kryss 3 dagar

Köpenhamn – Oslo – Köpenhamn       Två huvudstäder – en resa!

Upplev dejlige Köpenhamn och herlige Oslo på samma tur! Vi njuter av havet hela vägen mellan Köpenhamn och Oslo då vi kryssar ombord på DFDS moderna färjor. Köpenhamn erbjuder Strøget, det centrala shoppingstråket med närliggande nöjesdistrikt, samt Nyhavn som utgör typiskt pub och uteserveringsområde. Oslo med huvudgatan Karl Johan som präglas av ett stort folkliv. Nära gatan finns hamnen med Rådhuset och Akershus fästning.

 

Dag 1. Till Köpenhamn

Vi åker från hemorten under morgonen till Köpenhamn via Öresundsbron. Egen tid i ”Dronningens by” för lunch och promenad på Ströget innan det är dags att gå ombord på färjan. Turen tar oss genom Öresund via Ven innan det är dags för middag i form av buffé. Dans och underhållning i nattklubben för de som önskar, kanske lite shopping eller bara sitta i någon av barerna och njuta.

Dag 2. Oslo

Frukostbuffé och därefter chans att se färjan segla upp genom Oslofjorden från första parkett. Vi kör en rundtur i Oslo som tar oss via operan, Vegelandsparken och Akers brygge och mycket annat. (På resan 16/5 är det pga. alla festligheter omöjligt att köra rundtur vi erbjuder då en tur upp till Holmenkollen och Vegelandsparken). Under eftermiddagen fri tid på egen hand i Oslo centrum innan det är dags att återvända till färjan. Ombord väntar en middag i restaurangen och därefter står alla färjans begivenheter till vårt förfogande.

Dag 3. Köpenhamn – Hemorten

Frukostbuffé innan ankomst till Köpenhamn där vi gör en liten rundtur med vår buss och äter lunch på egen hand innan vi styr hemåt. Färden går via Öresundsbron och vi beräknar vara tillbaka i Östergötland under kvällen.

Ingår: Bussresa i helturistbuss, alla broavgifter, vägskatter, del i 2-bädds insides hytt med båda sängarna på golvet dusch/wc, 2 frukostbuffé, 1 buffémiddag inkl 1 dryck, färdledare.

Obs! medtag legitimation!

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan. Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

De två fartyg som dagligen trafikerar linjen Köpenhamn - Oslo är väldigt lika varandra, både på utsidan och insidan. Restauranger, caféer, barer och nattklubbar har samma koncept på båda fartygen och hytterna är i stort sett likadana. Det finns några få undantag. PEARL Seaways har bubbelpooler och en simbassäng på soldäck, samt en champagnebar. På Crown hittar du även nattklubben Sky Bar. Någonting båda kryssningsbåtarna har gemensamt är kunnig personal och en förstklassig service.

Avresor