Amalfikusten med Capri & Pompeji

Kampanien är ett uttryck för skönhet och det ljuva livet – La Dolce Vita! Regionen är känd för sina antika ruiner, romantik, charm och storslagna monument och inte minst sina dramatiska kuster. Följ med på en magisk resa full av upplevelser med Pompeji, Capri, Amalfikusten, vattenbufflar och mycket mer...


Dag 1. Hemorten – Salerno
Anslutningsbuss till flygplatsen i Linköping varifrån vi flyger till Neapel. Väl framme möter vår italienska buss upp för färd till den över 1000 år gamla staden Salerno och vårt fina Grand Hotel Salerno ****, beläget direkt vid havet. Gemensam middag och frukost alla dagar på hotellet. Ca 6 mil

Dag 2 – 7
Vi mixar egen tid med spännande utflykter. Salerno är huvudort på Amalfikusten och känd för sitt medicinska universitet grundat på 1000-talet. Framför vårt hotell löper stadens strandpromenad som leder in i det historiska centrumet. I Salerno lever befolkningen i stora drag som de alltid har gjort, så bli inte förvånad om det är stängt för siesta mitt på dagen… Kanske stadens centrum med shopping lockar, sitta ner på någon uteservering och njuta av livet eller ett dopp i det blå.

Amalfikusten
Vi inleder dagen med ett besök i vackra Sorrento belägen på en bergsplatå ovanför Medelhavet.Staden har en lång historia som nöjesstad för de rika och berömda. Vi fortsätter på slingrande vägar över till sydsidan av den Sorrentinska halvön till orten Positano där de vackra husen klättrar uppför sluttningen. Här börjar den vykortsvackra Amalfikusten som bjuder på ett mycket pittoreskt landskap med hisnande vyer. Husen i byarna längs havet är målade i varma pastellfärger omgivna av välskötta trädgårdar och terrasser. Intensiva dofter av citronträd och salt i luften skapar en unik känslomässig upplevelse när vi åker utmed Europas vackraste kustlinje. Ca 12 mil

Capri
Axel Munthes vackra ö! På Capri åker vi minibussar till Anacapri som är den näst största staden på ön och ligger längs med berget Solaro. Vi besöker stadens mest kända villa, Villa San Michele, som byggdes av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Huvudorten är Capri och dit beger vi oss för en rundvandring som även bjuder på Capris symbol – de berömda klipporna i havet.

Vattenbufflar och vinprovning - en gastronomisk dag
Vi besöker gården som presenterades i SVT:s program Landgång 2017. På buffelfarmen finns 600 bufflar och vi får se hur mozzarellaosten produceras. Efter en liten rundtur på gården hos Flavia och hennes familj sätter vi oss till bords för en lättare lunch med traktens specialiteter. Vi avslutar dagen med en vinprovning.

Kvällstur
En kväll njuter vi av härlig musik blandad med dans och överraskningar Pris beroende på arrangemang

Dag 8. Salerno – Pompeji – hemorten
På vägen mot flygplatsen stannar vi för ett besök i Pompeji, staden som begravdes i aska år 79. Vi tar oss tillbaka ca 2.000 år i tiden och får se bl.a. badanläggningar, arenor samt får vandra på de kullerstensbelagda gamla gatorna. Väl på flygplatsen säger vi "Arrivederci" till Italien och går ombord på vårt flyg som tar oss tillbaka till Sverige, där vår transferbuss möter upp för vidare färd till resp. hemort. Ca 7 mil

Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.

KL1178 Linköping - Amsterdam  kl.06:05-07:50
KL1383 Amsterdam - Neapel       kl.13:50-16:20
KL1384 Neapel - Amsterdam       kl.17:20-20:00
KL1181 Amsterdam - Linköping  kl.21:00-22:45

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

RESAN PRIS INKLUDERAR
Anslutningsbuss t/r, flyg t/r till Neapel, del i dubbelrum, 7 frukostar, 7 middagar, alla utflykter enligt program samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 1700:-

PASS Ja, giltigt min 6 mån efter hemkomst
VALUTA Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR:
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Grand Hotel Salerno ****, se http://www.grandhotelsalerno.it/en 

Hotellet har ett hälsocenter och är beläget precis vid havet. Nedanför hotellet ligger sandstranden Lido La Conchiglia. In till centrum är det ca 1,5 km promenadvägen utmed strandpromenaden.
Alla rum har platt-TV med satellitkanaler samt luftkonditionering. Vissa av rummen har även balkong med havsutsikt mot avgift. Wi-Fi finns tillgängligt mot en extra kostnad.
Äggröra, bacon och croissanter serveras i frukostbuffén. Restaurangen Brera serverar medelhavsmat och stoltserar med en omfattande vinlista. Den svartvita loungebaren serverar drinkar på kvällarna.
På hälsocentret kan gästerna boka massage och skönhetsbehandlingar. Faciliteterna inkluderar en uppvärmd saltvattenspool, bastu och ett fitnesscenter.

Avresor