Budapest - Donaus drottning

Som en lätt bedagad skönhet breder hon ut sig på båda sidor om Donau. Buda och Pest binds samman av vackra broar varav kedjebron nog är den mest fotograferade. Om det är någonstans i Europa man absolut ska gå och fika så är det här. Café New York är en extraordinär fikaupplevelse men givetvis finns det hundratals fler att välja bland.
Glöm inte baddräkten – Budapest är känd för sina heta källor och bad!


Dag 1 Hemorten - Budapest
Vi samlas tidig morgon på Linköpings flygplats för incheckning. Efter byte i Amsterdam landar vi i Ungerns huvudstad fram på förmiddagen. Väl framme väntar vår ungerska buss.
Vi inleder vår vistelse med en rundtur och ser såväl det bergiga Buda med Fiskebastionen, slottet och Mattiaskyrkan som det platta Pest med sina breda avenyer, gröna parker och monument. Vi äter gemensam lunch innan vi åker till Ibis Hotell vid Hjältarnas torg *** för incheckning.

Dag 2-4 Budapest
Ordet spa är latin och står för salus per aqua, vilket betyder hälsa genom vatten. Budapest präglas av en turkisk badhustradition som grundar sig i den 150-åriga tidsepok då staden tillhörde det Osmanska rike. Vi bor vid Hjältarnas torg som ligger precis vid ingången till den stadsparken. Här finner vi Stadsparksbadet Szecheny. Denna vackra badhusanläggning från 1800-talet med vatten från varma källor är det största badhuset i sitt slag i Europa och absolut värt ett besök. Det kanske mest kända och berömda badhuset Gellert mittemot frihetsbron på Buda-sidan har en fantastisk spaanläggning och är oerhört vackert.
Varje dag får staden ett tillskott på hela 70 miljoner liter av det 21-78 gradiga källvattnet. Vattnet kommer från hela 118 naturliga varma källor som finns i staden. Detta gör Budapest till den enda storstad i världen som omges av dessa mängder av hälsofrämjande vatten. Som en av huvudstäderna inom östblocket kallades Budapest för ”väst i öst” och sen 90-talet har shoppingutbudet har ökat kraftig. Här hittar man allt man kan tänka sig och ofta till bra pris.

Med under våra dagar i Budapest finns vår reseledare som ger tips och råd.
En kväll finns möjlighet att följa med på en båttur på Donau med middag och musikunderhållning.
Pris beroende på arrangemang.

Dag 5 Budapest - hemorten
Efter frukost checkar vi ut och lastar in vårt bagage i transferbussen. Vi tar avsked från Donaus drottning för den här gången och kl.11:30 lyfter vårt KLM-flyg. Efter byte i Amsterdam är vi åter i Linköping under eftermiddagen.

FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.

KL1178 29SEP   Linköping-Amsterdam    kl.06:05-07:50
KL1973 29SEP   Amsterdam-Budapest     kl.08:50-10:45
KL1974 03OCT  Budapest-Amsterdam     kl.11:30-13:40
KL1181 03OCT  Amsterdam-Linköping    kl.14:20-16:00

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

Ibis Budapest Heroes Square ***,  https://www.accorhotels.com/gb/hotel-6564-ibis-budapest-heroes-square/index.shtml  

Hotellet ligger strax intill Hjältarnas torg endast 50 meter från tunnelbanestationen Hosök tere.i n Hotellet har 24 timmars öppen reception och gratis Wi-Fi. Alla rummen är luftkonditionerade och har TV och hårtork. Vissa har utsikt över Budapests zoo.

RESAN PRIS INKLUDERAR:
Busstransfer Linköpings flygplats t/r, flyg Budapest t/r, transfer flygplats-hotell t/r, del i dubbelrum, 4 frukostar, 1 lunch, stadsrundtur och reseledarservice

TILLÄGG
Enkelrum 1700:-

PASS Ja
VALUTA Ungerska Forinter HUF  

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass
Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR:
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Avresor