Skottlands Höjdpunkter & Military Tattoo 6 D

Hur det kommer sig att skottar började bära kilt? Vad betyder egentligen det där Mac innan efternamnet? Med en storslagen kuliss av majestätiska borgar, gröna kullar, dimhöljda berg, mystik och vidsträckta hedar lockar det historiska Skottland besökare från hela världen. Men också den pittoreska och medeltida huvudstaden Edinburgh med Military Tattoo kommer göra din resa till Skottland oförglömlig!


Dag 1. Hemorten – Perth
Vår anslutningsbuss tar oss tidig morgon till flygplatsen i Linköping varifrån vi flyger via Amsterdam till Edinburgh. Väl framme åker vi vidare med vår skotska buss till ”golfens urhem” St.Andrews men inte för att spela golf utan äta lunch. Här i idylliska St.Andrews möttes och förälskade sig Prins William och Kate Middleton i varandra när de läste på stadens universitet. Mätta och belåtna fortsätter vi till Perth ”The fair city of Scotland” och The Station Hotel *** där vi ska bo 4 nätter. Gemensam middag på hotellet alla kvällar. Ca 15 mil.

Dag 2-4 Nu har vi några fantastiska dagar framför oss med slottsbesök, whiskyprovning och Afternoon Tea!
Vi besöker bl.a. Blair Castle, Hertigarna av Atholls historiska säte med den sista kvarvarande privata armén Atholl Highlanders. Det blir Båttur på Loch Lomond med påföljande ”Afternoon Tea” på Stirling Castle, ett av Skottlands största och viktigaste säten. Självklart ska destillerier besökas och whisky avsmakas. Vi besöker ett av dom minsta - Edradour - men också ett av de kanske mest kända och äldsta - The Famous Grouse. Dessutom vackra Branklyn Garden och mycket mer beskådas under våra dagar uppe i och på gränsen mot det Skotska höglandet.

Dag 5. Perth – Edinburgh och Military Tattoo
Åter till Edinburgh – Skottlands medeltida huvudstad! Vi inleder med en rundtur genom nya- och gamla stan innan det blir tid på egen hand för att shoppa på Princes Street, utforska publivet eller kanske bara njuta av att vandra från borgen på den medeltida paradgatan och huvudturiststråket Royal Mile ända bort till Holyrood Palace. Runt omkring vinglar små gränder och ovanför tornar stora gotiska hus upp sig. Efter incheckning på Brooks Hotel *** äter vi gemensam middag på närliggande restaurang innan vi promenerar upp till slottet och njuter av Military Tattoo – en verklig höjdpunkt på resan!!

Dag 6. Edinburgh - hemorten
Idag har vi dagen fri för egna övningar fram till eftermiddagen då det är dags att borda vår transferbuss för färd ut till flygplatsen. Vi landar åter på Linköpings flygplats kl.22:45 där vår anslutningsbuss väntar.

RESAN PRIS INKLUDERAR
Flyg t/r, anslutningsbuss till Linköpings flygplats, del i dubbelrum inkl halvpension, buss och utflykter enl. program inkl. entré till Blair Castle, Branklyn Garden, Stirling Castle med “Afternoon Tea”, Scone Palace, båttur på Loch Lomond samt visning och provsmakning på Edradour distillery och Famous Grouse/Glenturret distillery, lunch i St.Andrews, Stadsrundtur i Edinburgh, biljett till Military Tattoo samt svensktalande guide hela resan.

TILLÄGG Enkelrum

PASS Ja, giltigt min 6 mån efter hemkomst
VALUTA GBP

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord.
Kontakta oss för bokningskod.

KL1178 Linköping - Amsterdam     kl.06:05-07:50
KL1279 Amsterdam - Edinburgh    kl.09:45-10:15
KL1290 Edinburgh - Amsterdam    kl.17:30-20:00
KL1183 Amsterdam - Linköping     kl.21:00-22:45

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Perth - The Station Hotel ***, https://perthstationhotel.co.uk
Station Hotel är inrymt i en Viktoriansk herrgård i centrala Perth strax intill järnvägsstationen. Varje dag serveras såväl traditionell frukost med varma rätter som kontinental frukost med färskpressad juice och gourmetkaffe i den ljusa och luftiga matsalen. Alla rum är individuellt inredda. Gratis WiFi och hårtork på samtliga rum. En del rum har utsikt mot trädgården.

EdinburghBrooks Hotel ***, https://www.brooksedinburgh.com Brooks Hotel är ett renoverat boutiquehotell i stadsdelen West End, knappt 1 km från Edinburghs slott. De renoverade rummen har, dockningsstation för iPod och designermöbler. TV, te- och kaffefaciliteter och hårtork finns i alla rum, Gratis Wi-Fi i receptionen För den begivne kan Haggis till frukost beställas. Varje dag reserveras en komplett frukost tillagad av lokala råvaror. Här finns också avgiftsbelagd bar med självbetjäning, där du hittar lokalproducerad whisky samt ale och annan öl.

Avresor