Ljuvliga Toscana med flyg

Följ med till Toscana som av många anses vara Italiens vackraste region. På de böljande kullarna frodas olivlundar, cypresser, pinjeträd och vinrankor. Medeltida städer och borgar är en del av landskapsbilden där gamla traditioner fortfarande hålls vid liv. Beundra de gamla mästarnas städer Siena och Florens, njut av välsmakande viner från trakten eller en espresso sittandes på en piazza mitt i folkvimlet. Städernas charm är oemotståndlig och vinet utsökt. Toscana håller vad det lovar – och mer där till ...

 

Dag 1. Hemorten – Montecatini Terme
Anslutningsbuss till Linköpings flygplats. I Italien väntar en inhemsk buss som tar oss genom ett vackert landskap till kurorten Montecatini Terme. Staden är en känd kurort och vi bor sex nätter på centralt belägna Hotel Ambrosiano. Gemensam middag serveras på hotellet alla kvällar utom den sista då man har möjlighet att följa med till en vingård där vi smakar specialiteter och vin från trakten samt äter middag i trevlig toskansk miljö. 
Någon av kvällarna erbjuds musikkonsert inne i något av termalbaden och en tur med kugghjulsbana upp till Montecatini Alto.

Dag 2-6 Montecatini Terme - Florens - Pisa - Siena 

Orienteringstur i Montecatini
, orten med gamla termal anläggningar i jugendstil och parker som imponerar.

San Gimignano (halvdag) ”Tornens stad” ligger vackert beläget på en höjd med vacker utsikt ut över det toskanska landskapet. Under medeltiden blev staden rik tack vare sin hantering av tyger, saffran och sitt läge utmed en känd pilgrimsled.

Florens (heldag) En dag tar vi tåget till konstens och skönhetens Florens - en fantastisk stad rik på vackra byggnader och oskattbara konstsamlingar. Många skaparbegåvningar levde och verkade här, såsom Donatello, da Vinci, Giotto, Botticelli och inte minst Michelangelo. Under vår promenad ser vi bl.a. guldsmedernas bro, kyrkan Santa Maria del Fiore och Dopkyrkan, känd för Paradisets Portar. Det ges också tid på egen hand.

Pisa och Lucca
(heldag) Mirakelplatsen gör själ för sitt namn. Här finner vi den marmorklädda kyrkan, dopkapellet med sin enastående akustik och inte minst det lutande tornet. Ett fuskbygge på lösan grund och den största sevärdheten i Pisa. Puccinis unika stad, Lucca, med sin över 4 km långa försvarsmur. Vi utforskar staden vars lugna smala gator vindlar sig fram mellan medeltida byggnader, kyrkor och piazzor.

Siena (lång halvdagstur) Det känns som om vi vandrar in i medeltiden. Smala gator och gränder omger den solfjäderformade Piazza del Campo, som är ett av Europas vackraste medeltida torg. Il Duomo är en av Italiens mest praktfulla katedraler där man kan beundra en mängd målningar, skulpturer och en fantastiskt snidad predikstol.

Dag 7. Montecatini Terme - Hemorten
Under förmiddagen/morgonen tar vår buss oss till flygplatsen. Väl i Sverige väntar anslutningsbuss på att ta oss tillbaka till hemorten och det blir dags att säga: Arrivederci!

Resans pris inkluderar:
Anslutning/buss flygplatser t/r, flyg t/r, bussresa, del i dubbelrum, utflykter enligt program, 6 frukostar, 5 middagar och reseledare. (Entréer, vinprovning och kvällsutflykter ingår ej) 

Tillägg:
Enkelrum 890:-
Middagsarrangemang sista kvällen 390:-

Valuta: Euro
Pass: Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com  / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR:
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Hotel Ambrosiano **** - centralt beläget i Montecatini Terme. På rummen finns WiFi och säkerhetsfack. Alla rum har luftkonditionering, för vidare info se www.ambrosianohotel.it  

FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa. Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.

Avresa 19 - 25 maj
KL1178 Linköping - Amsterdam     kl.06:05-07:50
KL1639 Amsterdam - Florence       kl.08:45-10:40
KL1642 Florence - Amsterdam       kl.12:10-14:25
KL1181 Amsterdam - Linköping     kl.15:50-17:30

Avresa 18 - 24 september
KL1180 Linköping - Amsterdam     kl.11:55-13:40
KL1643 Amsterdam - Florence       kl.14:55-16:55
KL1644 Florence - Amsterdam       kl.17:40-19:55
KL1183 Amsterdam - Linköping      kl.21:00-22:45

Avresa 3 - 9 oktober
KL1180 Linköping - Amsterdam     kl.11:55-13:40
KL1643 Amsterdam - Florence       kl.14:55-16:55
KL1640 Florence - Amsterdam       kl.11:20-13:35
KL1181 Amsterdam - Linköping     kl.14:20-16:00

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

Avresor