Amsterdam-Antwerpen på kanaler och vägar

Låt vårkänslorna spira ombord på M/S France. Pittoreska hus, väderkvarnar och ett blomstrande landskap passerar förbi under vår rofyllda kryssning på de holländska vattenvägarna. Vi förgyller resan ytterligare med besök i mysiga byar, kanalernas Amsterdam och Antwerpen med sin fantastiska arkitektur. På nätterna ligger vi vid kaj.


FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa. Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod. Flygbiljetter skickas ut per e-mail ca 1 vecka före avresa.

KL1180 Linköping - Amsterdam kl.11:55-13:40
KL1183 Amsterdam - Linköping kl.21:00-22:45

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

PASS
Ja

VALUTA
Euro

VIKTIGT
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Dag 1. Hemorten – Amsterdam
Anslutningsbuss till flygplatsen i Linköping varifrån vi flyger till Amsterdam. Vår transferbuss tar oss in till centrum. AMSTERDAM - full av liv och historisk charm - en av Europas vackraste och mest intressanta städer. För att bäst uppleva staden gör vi en båttur på de berömda kanalerna som kantas av lummig grönska och vackra 1600-talshus. På kvällen välkomnas vi ombord på M/S France.

Dag 2. Utflykt till Volendam & Zaanse-Schans
M/S France ligger still i Amsterdam medan vi åker buss till Volendam, en av de mest kända fiskebyarna i Holland. Här kan vi strosa omkring i hamnen och bara njuta av atmosfären eller varför inte ta en tur in på muséet som visar fiskarnas hårda liv förr. Vi besöker också Zaanse-Schans som är en mycket pittoresk by, känd för sina väderkvarnar och traditionella hus.

Dag 3. Amsterdam– Rotterdam – Keukenhof
Idag färdas vi ombord på vår båt till Rotterdam. Vi kommer även att göra en bussutflykt som tar oss till resans höjdpunkt, Keukenhof. I den 32 ha stora parken visar de holländska blomsterodlarna upp sina blommor. Luften fylls av blomdoft och blomsterprakten är överväldigande. Här finns 15 km promenadvägar att vandra för att njuta av miljoner lökblommor, blommande träd och buskar och i växthusen finns enorma blomsterarrangemang. På kvällen bjuds vi på en galamiddag ombord.

Dag 4. Rotterdam – Antwerpen
Större delen av dagen tillbringar vi i lugn och ro ombord och kryssar på kanaler. Vid ankomsten till Antwerpen gör vi en rundtur i en imponerande stad. Redan under 1500-talet utnämnde sig själv till att vara en av de mest storslagna och rikaste städerna i Europa vilket vi kan se spår av än idag. Staden är känd för att vara modeindustrins huvudstad och är ansedd att vara ett vattenhål för gourméer. Varför inte ta en promenad i de medeltida kvarteren med kullerstensgator och mysiga pubar, kanske testa någon av landets 1.500 ölsorter eller njuta av lite belgisk choklad?

Dag 5 Antwerpen – hemorten
Efter frukost lämnar vi vår båt och tar oss vidare med buss upp mot flygplatsen i Amsterdam. På vägen passar vi på att göra en tur i Den Haag och Delft, staden som är känd för sitt blåvita, handmålade porslin. Framemot kvällen anländer vi flygplatsen utanför Amsterdam varifrån vi flyger tillbaka till Linköping.

INGÅR
Anslutningsbuss t/r till Linköping, flyg t/r Linköping-Amsterdam, del i dubbelhytt på huvuddäck, alla utflykter enligt program samt reseledare. Ombord på M/S France har vi ”all inclusive” dvs helpension, kaffe- och kakbufféer, fri dryck så som vin/öl/mousserande/ drinkar/ sprit/ alkoholfritt (specialdrycker ingår ej).

TILLÄGG

VALUTA
EUR Euro

PASS
Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR FLYG
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Croisi Europe M/S France ***+, se https://www.croisieurope.travel/en/boat/ms-france#  

M/S France är ett bekvämt och modernt flodkryssningsfartyg byggt 2001.
Ombord finns restaurang, bar, dansgolv, lounge med härliga panoramafönster och soldäck med solstolar. 

Alla hytter är utsides fördelade på två däck ovan vattenytan och utrustade med dubbelsäng eller twinbed, litet bdrum med dusch och WC samt TV, värdebox och hårtork.

Avresor