Portugal - Europas bästa resmål 8 D

En resa till Europas västligaste land, där vi upplever flera av Portugals pärlor. Vi ser minnesmärken från landets stormaktstid som sjöfartsnation och gör bekantskap med dess traditioner – som den bekanta Fadomusiken vilken föddes i Lissabon. Vi bor tre nätter i Estoril endast 2,5 mil väster om en av Europas äldsta och charmigaste huvudstäder - Lissabon. Resans första dagar tillbringar vi i Porto, centrum för handel med portvin. Självklart besöker vi det kända vinområdet längs floden Douro och mycket mycket mer...


Dag 1 Hemorten – Porto
Flyg Linköping-Porto där vår buss möter upp och vi inleder med en gemensam lunch i Vila Nova de Gaia. Här är alla de stora portvinsfirmorna samlade och vi passar på att prova denna ädla dryck på berömda "The House of Sandeman". Incheckning och gemensam middag på fina Holiday Inn Porto Gaia****. Ca 26 mil

Dag 2 Porto
Vi inleder dagen med en rundtur i Portugals näst största stad. I dess historiska centrum reser sig katedralen och den märkliga tvåvåningsbron över floden Douro. Eftermiddagen fri för egna strövtåg. Ikväll äter vi gemensam middag på en restaurang med typiska regionala rätter.

Dag 3 Douro - det ”äldsta” och ”yngsta” vindistriktet
Idag åker vi upp i hjärtat av Douros berömda vindistrikt känt sedan hundratals år tillbaka för sina portviner som på senare år fått sällskap av röda viner i absolut världsklass. Vi besöker en av alla vingårdar som klättrar på sluttningarna utmed floden. Vinprovning och lunch innan vi kliver ombord på en flodbåt för en tur genom ett svindlande vackert landskap med terrasserade vinodlingar. Turen går till vackra lilla byn Pinhao, centrum för portvinsproduktion. Buss tillbaka till Porto och åter på vårt hotell framåt kvällen. Ca 28 mil

Dag 4 Porto - Coimbra - Ericeira
Vi reser söderut utmed kusten och gör ett kortare stopp i Aivero. Denna 1000-åriga stad är också känd under smeknamnet ”Portugals Venedig”, vilket anspelar på dess många kanaler. Resan fortsätter till den romantiskt belägna Coimbra. Vi blir guidade runt i denna anrika universitetsstad med besök på universitetet. Efter rundturen blir det tid för lunch och egna strövtåg. Dagens mål är Europas surfmecka – Ericeira! Vi checkar in på fina Vila Galé Ericeira beläget direkt vid Atlanten. Här njuter vi av utsikten ut över havet och den dramatiska kustlinjen, alla rum har havsutsikt! Gemensam middag på kvällen. Ca 35 mil

Dag 5 Ericeira - Sintra - Estoril
Förmiddagen fri för egna aktiviteter. Några mil bort ligger sagostaden Sintra som förtrollar människor från världens alla hörn. Bland de skogsklädda Sintrabergen har såväl morer som Portugisiska kungar låtit bygga glittrande palats och magnifika slott, omringade av exotiska parker och trädgårdar för att ”leva lyckliga i alla sina dagar”. Efter gemensam lunch tar vår guide oss med på en rundtur inte bara i Sintra utan vidare till världens ände – Cabo da Roca – Europeiska fastlandets västligaste utpost. Dagens mål är semesterorten Estoril ca 2,5 mil väster om Lissabon, här checkar vi in på Hotel Londres ***. Gemensam middag. Ca 8 mil

Dag 6 Lissabon
Portugals huvudstad - av många ansedd vara en av Europas vackraste städer. Under förmiddagen tar vår guide med oss runt och vi besöker bl.a. de gamla Alfamakvarteren, pittoreska Bairro Alto, ståtliga centraltorget Praco do Comercio och försvarstornet Torre de Belem, den gamla borgen uppe på kullen och Jeronimoklostret. Under eftermiddagen blir det tid för egna strövtåg och shopping.

Dag 7 Estoril
Njut av en dag vid Atlantkusten, kanske en tur till den berömda gamla badorten Cascais endast 5 km bort. På kvällen samlas vi för gemensam middag på närliggande restaurang.

Dag 8 Lissabon – Hemorten
Så var det dags att säga adjö till detta vackra land! Lite sovmorgon och tid på egen hand innan vår buss hämtar oss för transfer till Lissabons flygplats. På flygplatsen i Sverige står vår buss och väntar för vidare transport till era hemorter. Ca 3 mil

FLYGTIDER
Vi flyger med KLM enl nedan tider.
Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll. Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.
Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta. Om man verkligen vill försäkra sig om en speciell plats ombord på planet så finns givetvis möjligheten att själv gå in på www.klm.com och där både checka in och mot avgift boka sin plats ombord. Kontakta oss för bokningskod.
Flygbiljetter skickas ut per e-mail ca 1 vecka före avresa.

KL1178   Linköping - Amsterdam       kl.06:05-07:45
KL1711   Amsterdam - Porto               kl.09:05-10:40
KL1696   Lissabon - Amsterdam        kl.15:35-19:35
KL1183   Amsterdam - Linköping       kl.21:00-22:45

BAGAGE
1 incheckat bagage max 23 kg pp
1 handbagage, max 55 x 35 x 25 cm samt 1 tillbehör ex. handväska eller bärbar dator, max 40 x 30 x 15 cm, totalvikt max 12 kg

PASS
Ja

VALUTA
Euro

VIKTIGT
Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

RESAN PRIS INKLUDERAR
Busstransfer t/r flygplats, flyg till Portugal t/r, buss i Portugal, del i dubbelrum, 7 frukostar, 5 middagar, 3 luncher, utflykter enligt program och reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum 3740:-

PASS
Ja

VALUTA
Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  
OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Porto – Holiday Inn Porto Gaia **** se https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/gb/en/porto/opopg/hoteldetail  
Hotellet ligger på södra sidan av Duorofloden i Vila Nova de Gaia några minuters bilresa från Portos historiska centrum.
Alla rum på Holiday Inn Porto Gaia är luftkonditionerade och ljudisolerade med TV och eget badrum. Gratis WiFi i alla utrymmen.Baren erbjuder en mängd olika ölsorter och cocktails och anordnar regelbundet levande musik. För en uppfriskande upplevelse kan du prova Atlantis Circuit på Spa and Tea.

Ericeira – Vila Galé **** se https://www.vilagale.com/en/hotels/lisbon-coast/vila-gale-ericeira
Vila Galé Ericeira ligger i Ericeira som är Europas första surfreservat World Surfing Reserve och erbjuder panoramautsikt över Atlanten.
Vissa rum har en balkong och andra har havsutsikt. Alla rum har luftkonditionering, en platt-tv med kabelkanaler, en minibar och gratis WiFi.
Restaurangen Ocidental på Vila Galé Ericeira serverar färska fiskspecialiteter och ett urval av portugisiskt vin. I baren kan du njuta av havsutsikten medan du smuttar på en cocktail.Som gäst kan du koppla av i hälsoklubben som har bastu, turkiskt bad och bubbelpool. Här erbjuds också olika spabehandlingar. Pool med solsängar finns

Estoril - Hotel Londres *** se http://www.hotelondres.com/en/hotel-londres  
Hotellet har utomhuspool och ligger 400 meter från stranden Tamariz. Till Cascais är det 15 minuters promenad. Gratis WiFi. Samtliga rum har platt-tv med satellitkanaler, litet kylskåp, luftkonditionering och hårfön.

Avresor