Prag flyg 4 D

Förföriskt vacker är ”De hundra spirornas stad” belägen vid kullarna kring floden Moldau. En sakta promenad genom Gamla Stan och Lillsidan är som att vandra i en svunnen tid. Få andra städer i Europa är så vackra och ingen annan europeisk huvudstad kan visa upp en arkitektur så fullständigt oförstörd av naturkatastrofer eller krig som Prag. Det är på kvällen, i solnedgången, sittandes på någon av stadens otaliga caféer, ölstugor eller restauranger som man förstår varför Prag också kallas för ”Den Gyllene staden”. Kärt barn har många namn. Det är lätt att njuta och bli förälskad i Prag!


Dag 1 Linköping -Prag
Vi möts på flygplatsen och checkar inför att under förmiddagen landa i Prag där vår transferbuss möter upp. Vår reseledare tar er med på en promenad genom gamla stan ínnan vi checkar in på vårt centralt belägna Hotel Ibis Prag Old Town

Dag 2-3 Prag
Välj om du vill fortsätt autforska Prag på egen hand eller följa med vår reseledare på någon av nedanstående utflykter

Borgsidan – Hradcany
Vi åker upp till borgområdet för att sedan promenera genom denna imponerande borgstad. Självklart besöker vi katedralen, kikar in i slottet och rummet där ”defenestrationen” som var upptakten till 30-åriga kriget ägde rum. Guldsmedsgränden – ett måste - är en trång liten gränd med färgglada små hus som fått sitt namn efter de guldsmeder som bodde här under 1600-talet men också kejsarens alkemister. Vi avslutar med att promenera ner och över en av världens vackraste broar – Karlsbron.
Pris: 300:-

Tjeckiskt öl skall självklart provas!
Prags mest berömda bryggeri är Staropramen men det är absolut inte det enda i Prag. En av eftermiddagarna finns möjlighet att följa med för att avsmaka denna kulturdryck. Tjeckien brukar ligga i världstoppen när det gäller ölkonsumtion, bli inte förvånad om kyparen oombedd ställer fram en ny sejdel öl så fort du bara har lite kvar i den gamla - i Tjeckien är ordningen omvänd - du måste säga till när du inte vill ha mera öl.
Pris beroende på arrangemang

För de som önskar finns möjlighet att delta i kvällsarrangemang som vår reseledare anordnar.
Pris beroende på arrangemang

Dag 4 Prag - Linköping
Utcheckning och transfer tillbaka till flygplatsen. 

INGÅR
Flyg Linköping - Prag t/r, del i dubelrum, 3 frukostar, transfer flygplats - hotell i Prag, guidad stadsvandring samt reseledare.

TILLÄGG
Enkelrum

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com  / www.ringarums.se  

OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

AVBOKNINGSVILLKOR
120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

FLYGTIDER 
Vi flyger med Sveaflyg ett chartrat SAAB2000 enl nedan tider. Observera att flygbolaget förbehåller sig rätten att ändra i sin tidtabell vilket ligger helt utanför vår kontroll.
Uti händelse av tidtabellsförändring kommer ni att meddelas detta innan avresa.

Vi försöker alltid att i möjligaste mån reservera säten ombord på flyget så att ni som reser i sällskap ska få möjlighet att sitta tillsammans, dock finns det ingen garanti för detta.

Linköping - Prag   kl.09:00-10:30
Prag - Linköping   kl.17:30-19:00

BAGAGE
1 incheckat bagage max 15 kg pp
1 handbagage max 8 kg

PASS
Ja

VALUTA
CZK Tjeckiska KOruna

Kontrollera att ditt namn överensstämmer med stavningen i ditt pass

Ibis Praha Old Town ***, se https://www.accorhotels.com/gb/hotel-5477-ibis-praha-old-town/index.shtml  

Hotellet är beläget mitt i Prag, 100 meter från den historiska stadskärnan. Na Porici, den stora shoppinggatan, ligger bara några steg bort. Alla rum har luftkonditionering, dusch och toalett med hårtork, TV och gratis WiFi. Hotellbaren heter Rendezvous. Gamla torget (Staromestské námestí), Vaclavplatsen och de judiska kvarteren ligger 500 meter från Ibis Praha Old Town. Det är 1 km till Karlsbron och 1,5 km till Pragborgen. Boendet ligger 100 meter från närmaste knutpunkt för lokaltrafik, Námestí Republiky.

Avresor