Våra resor

Malena Ernman i Dalhalla 2 dagar

I tio år har Malena Ernman genomfört storslagna sommarkonserter i det anrika kalkbrottet utanför Rättvik och 2019 blir inget undantag. då Malena återvänder med gästerna Lisa Nilsson och de två ”Så som i himmelen”-kollegorna Philip Jalmelid och Kristin Lidström.

 

DAG 1. Vi lämnar Östergötland och åker via Katrineholm och Kungsör in i Västmanland. Vi stannar för lämpliga raster under resan till Dalarna. Inkvartering på Hotell Kung Gösta i Mora. Efter välsmakande middag åker vi till DALHALLA. I detta kalkbrott har man format fram en musik arena, med en unik inramning och en akustik som saknar motstycke, något som både publik och artister blir andäktiga inför. När vi kommer tillbaka till hotellet bjuds det på nattmacka för de som känner sig lite sugna!

DAG 2. Frukost på hotellet. Innan vi åker hemåt. Vi gör lämpliga stopp på vägen hem. Beräknad hemkomst ca 19.00.

INGÅR: Bussresa t/r, logi i dubbelrum inkl frukost, 2-rätter middagsbuffé, entré och konsertbiljett till Dalhalla, nattmacka efter Dalhalla.

OBS: vid avbokning behålles 780:-/person fram till 31 dagar före avresa, därefter är det hela summan i avbokningskostnad per/person

VÅRT HOTELL

Hotel Kung Gösta i Mora, hotellet har 47 rum, varav flera är nyrenoverade. alla rum är rökfria.

 

Vi använder ett förnyelsebart drivmedel HVO som tillverkas av bland annat restprodukter från skogen. I Sverige använder vi PREEM som bränsleleverantör, gå gärna in på deras hemsida och läs mer om produkten.  Utsläppen av CO2 är låga 2,2 kg på den här resan, betydligt lägre än tåget! Alla bussar vi använder oss av har högsta miljöklass Euro6. (på grund av begränsad tillgång av HVO kan vi vid enstaka tillfällen tvingas att tanka diesel men vi har fortfarande väldigt låga CO2 utsläpp)  Två av fyra färjor som trafikerar Helsingborg-Helsingör är batteridrivna och de färjor som trafikerar Gedser-Rostock och Rödby-Puttgarden tillhör världens renaste.

 

Beräkningsätt:

 

Vi har räknat på en genomsnittlig förbrukning av 2,5l/ mil HVO.  Då vi åker olika färjor så har vi tagit ett snitt på de färjor vi använder.

 

Källor:

 

Miljöfordon.se https://www.miljofordon.se/ekonomi/drivmedelskalkyl/

Forsea    https://www.forsea.se/om-forsea/hallbarhet/

Scandlines https://www.scandlines.dk/om-scandlines/greenagenda
Preem https://www.preem.se/foretag/produkt-och-tjanster/Produktkatalog/produkter/kategori/hvo-diesel-100/

Avresor