Dagsprogram

 • Dag 1 Till Bremen

  Avresa under morgonen längst E4 söderut och ner till färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden. Vi bor på hotel Best Western Zur Post *** beläget centralt och nära ingången till ”Freimarkt”.
  Ca 82 mil

 • Dag 2-3 Bremen

  Under två veckor på hösten hålls Tysklands äldsta folkfest, i drygt 980 år har Bremenborna firat sin ”Freimarkt”. En av kvällarna har vi platser bokade i öltält på ”Freimarkt”. På torget spelas det för fullt, ett jättestort nöjesfält har byggts upp och man dansar samt roar sig kungligt. Under dagarna i Bremen är det bara att bege sig ut i folkvimlet och sjunga, äta och dricka ända fram på småtimmarna. Passa på att prova den typiska ölfestival maten och drycken som serveras vid alla matstånd. Vid torget hittar vi frestande konfekt- och chokladbutiker, uteserveringar och gemytliga restauranger. En promenad i stadens äldsta kvarter Schnoor är att rekommendera. Vi kommer även att göra en stadsvandring för de som vill.

 • Dag 4 Hemresa

  Efter en rejäl frukost är det dags att lämna Bremen och bege sig hemåt via färjan Puttgarden-Rödby. Vi reser genom Danmark och upp till Helsingör-Helsingborg färjan innan vi kommer till Sverige och är åter i Linköping ca kl 21.30 med härliga minnen från oktoberfesten och nya vänner!