Dagsprogram

 • Dag 1. Till Öyer

  Vi startar på morgonen, via Närke och Värmland nås ”gränslandet” Morokulien. Här gör vi ett uppehåll och kan se fredsmonumentet. Vidare i Norge kör vi mot Kongsvinger, följer Norges största sjö upp till Lillehammer, OS–staden 1994. Vi kommer in i Gudbrandsdalen och tar oss till Öyer. Efter att ha checkat in på Scandic Hafjell serveras middag. (ca 700 km)

 • Dag 2. Båtresa Geiranger - Otta

  Färden går mot Lom och Grottli innan vi kommer ner till Geirangerfjorden, kanske Norges vackraste och mest kända fjord. Från Geiranger avgår vår båt till Ålesund ute vid havsbandet. Vi åker genom Geirangerfjorden och ser gårdar som ligger hundratals meter upp på bergen byggda på klipphyllor utefter de lodräta fjällväggarna. Många vattenfall kastar sig utför bergstupen, bl a ”Brudslöjan” och ”De Sju Systrarna”. Vi går i land i Ålesund, Norges viktigaste fiskestad som efter en stor brand i början av 1900-talet återuppbyggdes i jugendstil. Efter incheckning på Scandic Parken**** väntar oss en god middag och sköna bäddar. (ca 370 km)

 • Dag 3. Ålesund – Hafslo /Sogndal

  Bussen tar oss under dagen längs flera fjordar och det blir även flera båtresor över dem. Vi börjar med färjan från Solavågen till Festöya, från Volda till Folkestad och därefter mellan Lote och Anda. Vidare går färden rakt in i Jostedalsglaciären, som är en arm av norra Europas största glaciär. Vi stannar till och fotograferar denna lämning av inlandsisen för att sedan bo för natten på Quality Hotel Sogndal***. Gemensam middag (ca 270 km)

 • Dag 4. Hafslo - Sandvika

  Vi befinner oss i ett fantastiskt område mellan Nationalparkerna Jostedalsbreen och Jotunheimen. Under dagen kommer vi att få många fina vyer och vi stannar till i Hemsedal där den som vill kan ta skidliften upp och njuta av utsikten. Vi passerar Gol innan vi kommer till Sandvika och stannar för natten på Thon Hotel Oslofjord****.Gemensam middag. (ca 320 km)

 • Dag 5. Till Hemorten

  Efter frukost lämnar vi Sandvika och beger oss till Oslo där vi gör en liten rundtur innan vi fortsätter färden. Gränsen till Sverige passeras vid Örje. Snart är vi framme vid Årjäng och via Karlstad är vi tillbaka i hemtrakterna. Med många minnesbilder från vårt grannland Norge beräknas vi komma till hemorten under kvällen (ca 480 km)