Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten till Mora

  Resan går under förmiddagen via Västmanland innan vi når Dalarna och Mora. Under vägen stannar vi till i mysiga Tällberg. ”Att besöka Sverige och Dalarna utan att besöka Tällberg, är som att vara på ett bröllop utan att se bruden”. Byn ligger naturskönt vid Siljan, alla hus och byggnader är byggda av trä och de flesta är timmerhus. Vi checkar in och äter en gemensam middag på Moraparken Hotell och konferenscenter framåt kvällen. (www.moraparken.se) (380 km)

 • Dag 2 Mora – Inlandsbana - Östersund

  Förmiddagen har vi till eget förfogande och efter lunch tar vi plats på Inlandsbanans rälsbuss. Färden går genom Finnmarken, förbi Orsa och Åsarna. Inlandsbanan invigdes 1937 av kronprins Gustaf Adolf och det var också slutet på den första järnvägsbyggnadsepoken i Sverige. Ombord finns tågvärdar som berättar om sevärdheter längs med vägen. Sent på kvällen checkar vi in på Clarion Hotel Grand i Östersund och äter en gemensam middag. (www.nordicchoicehotels.se) (310 km)

 • Dag 3 Östersund – Sollefteå

  Idag ska vi besöka några av de smultronställen som finns i trakten: den unika Thailändska Paviljongen som byggdes till minne av Kung Chulalongkorns besök i Ragunda 1897, det berömda Döda Fallet som är ett av de största turistmålen i Östjämtland och där den mäktiga Storforsen en gång brusade, ”platsen för skotten i Ådalen” 1931 mm. På eftermiddagen checkar vi in på Hotell Hallstaberget**** där vi ska bo i två nätter. Gemensam middag på hotellet. (www.hallstaberget.se) (200 km)

 • Dag 4 Höga kusten

  Vid Höga Kusten bron gör vi ett uppehåll för att bese detta fantastiska byggnadsverk. Bron över Ångermanälven är en av världens största hängbroar – totalt 1 800 meter lång och bropelarna mäter 180 meter ovanför vattenytan. Med båt tar vi oss till Ulvön som kanske är mest känd för surströmming, som har tillverkats på ön i över 100 år. Vi äter en skärgårdsbuffe innan vi lämnar ön. Tillbaka på fastlandet utforskar vi de idylliska fiskelägena Bönhamn och Barsta. Gemensam middag på hotellet!

 • Dag 5 Sollefteå– Hemorten

  Idag går färden åter söderut och vi passerar Sundsvall, Hudiksvall, Gävle och Uppsala på vår väg tillbaka till Linköping. (700 km)