Hornborgasjön

Ett säkert vårtecken är när tranorna anländer och bjuder upp till dans!

Följ med på vår populära vårutflykt till trandansen vid Hornborgasjön, en härlig upplevelse. Här får vi se minst 10.000 tranor samtidigt om vädret tillåter. Ett skådespel som bara finns vid Hornborgasjön.

Men vi njuter av mycket mer på denna tur. Vi börjar med förmiddagskaffe och fralla vid VIP Motel Mullsjö innan vi fortsätter till trandansen. Här träffar vi vår guide som berättar och visar oss runt. Det finns också Naturum att besöka. Fortsätter sedan till Cesarstugan och Tunhem där vår lunch väntar i gammal mysig miljö. Avslutningsvis upplever vi "Bondens År", en skildring av livet på vår svenska landsbygd under traktorernas intåg för ca 65 år sedan. Allt är genuint skildrat med naturtrogna vaxdockor i tidstrogna kläder. På hemväg tar vi ett stopp vid Falbygdens Oseria i Falköping och kanske handlar med något gott. På vägen hem stannar vi vid Brahehus för den som önskar sig en kaffestund. Beräknar vara tillbaka i Östergötland ca 20.00

 

GLÖM INTE VARMA KLÄDER, KAMERA OCH KIKARE!!

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.


Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, förmiddagskaffe med fralla, guide vid Hornborgasjön, lunch och Bondens År på Cesarstugan, Falbygdens Osteria.