Skip to main content

Hornborgasjön

Ett säkert vårtecken är när tranorna anländer och bjuder upp till dans!

Följ med på vår populära vårutflykt till trandansen vid Hornborgasjön, en härlig upplevelse. Här får vi se mellan 10 000 – 20 000 tranor samtidigt om vädret tillåter. Ett skådespel som bara finns vid Hornborgasjön.  Men vi njuter av mycket mer på denna tur.

Vi börjar med förmiddagskaffe och fralla på Hotell Björkhaga i Mullsjö innan vi fortsätter till trandansen. Här träffar vi vår guide som berättar och visar oss runt. Det finns också Naturum att besöka.

Fortsätter sedan till Cesarstugan och Tunhem där vår lunch väntar i gammal mysig miljö. Avslutningsvis upplever vi ”Bondens År”, en skildring av livet på vår svenska landsbygd under traktorernas intåg för ca 65 år sedan. Allt är genuint skildrat med naturtrogna vaxdockor i tidstrogna kläder. På hemväg tar vi ett stopp vid Falbygdens Osteria i Falköping och kanske handlar med något gott.

På vägen hem stannar vi på något lämpligt ställe för den som önskar sig en kaffestund. Beräknar vara tillbaka i Östergötland ca 20,00

GLÖM INTE VARMA KLÄDER, KAMERA OCH KIKARE!!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, förmiddagskaffe med fralla, guide vid Hornborgasjön, lunch och Bondens År på Cesarstugan, Falbygdens Osteria.

KÖP TILL: Platsbokning i bussen 50:- 

 

Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-
7/10Abba Voyagefrån 10 490:-
7/10Dubrovnik - Adriatiska havets Pärlafrån 15 900:-
8/10Hjalmar - Mot ljusare tiderfrån 1 350:-
9/10Rostock Intercity Hotelfrån 1 490:-