Skip to main content

Italienska vinvägar

Italienska vinvägar
Följ med till Italiens underbara landskap, dess vingårdar med fantastiska viner och den goda maten. Vi börjar vår resa i Veneto med sina underbara Amarone och Bardolinoviner. Vi bor i Desenzano vid Gardasjön som erbjuder ett härligt badliv! I Piemonte, som betyder vid bergets fot, vet man hur livet ska njutas. Tryffelsvamparna och vinerna Barolo, Barbaresco och Asti är landskapets mest populära godsaker. Vi avrundar sedan resan med en vacker tur genom Schweiz.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 9 frukost, 9 middag, 1 lunch, alla utflykter enligt program, reseledarservice.  

TILLÄGG: Enkelrum 3.290:-, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Våra hotell

Radisson Blu Fürst Leopold Hotel****, Dessau
Alphotel Innsbruck****, Innsbruck
Hotel Bonotto****, Desenzano
Hotel Cavalieri****, Bra
H+ Hotel Stuttgart Herrenberg****, Herrenberg
Achat Hotel Buchholz Hamburg****, Hamburg

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Dessau

  Vi reser söderut på morgonen. Vid Ljungbystopp stannar vi för fika för de som önskar. I Helsingborg möter våra resekompisar från Resemakarn upp. Våra färjor tar vi mellan Helsingborg och Helsingör samt mellan Gedser-Rostock. Lagom till kvällen har vi kommit till 4-stjärniga Radisson Blu Fürst Leopold Hotel i Dessau där vi checkar in och äter middag. (Ca 90 mi)

 • Dag 2. Dessau – Innsbruck

  Färden fortsätter efter frukost söderut förbi Leipzig, Nürnberg och München. Vi passerar gränsen mot Österrike och kommer fram till Innsbruck där vi checkar in och äter middag på 4-stjärniga Alphotel Innsbruck. (Ca 63 mil)

 • Dag 3. Innsbruck – Desenzano vid Gardasjön

  Efter frukost möter en lokalguide upp oss så tar vi en liten rundvandring i Innsbruck. Sedan fortsätter vi över Alperna på en naturskön väg med många vyer till Desenzano vid Gardasjön. Vi checkar in på 3-stjärniga Hotel Bonotto för 3 nätter. Middag äter vi på en närliggande restaurang. (Ca 28 mil)

 • Dag 4. Bardolino

  Frukost. Förmiddagen är fri så de som vill kan ta ett dopp i Gardasjön som man når på några få steg. Lika nära är det in till centrum om man vill titta lite där. På eftermiddagen beger vi oss till Bardolino. Här producerar man ett lätt rött vin på de sydöstra stränderna runt Gardasjön, i distriktet Veneto i norra Italien. Vi börjar på ett olivoljemuseum där vi får en rundvisning och provsmakning. Färden fortsätter sedan till vingården Azienda Agricola Cà Bottura. Under en rundvisning får vi en inblick i vinproduktionen och vi provsmakar några av deras goda viner. Åter mot vårt hotell och middagen. (Ca 8 mil)

 • Dag 5. Valpolicella – Amarone

  Efter frukost sätter vi oss i bussen för färd till Valpolicella och vingården Tommasi. Här får vi en rundvandring och ser lite av produktionen och självklart så provar vi några av deras viner. De som vill kan även handla av deras viner och lägga i bussen. Vi har gott om plats! Vi återvänder under eftermiddagen och får ytterligare lite tid att njuta av Gardasjön. (Ca 10 mil)

 • Dag 6. Piemonte – Bra

  Idag fortsätter färden västerut. Vi packar bagaget i bussen efter frukost och ger oss iväg. När vi når byn Asti har vi kommit in i Italiens kanske största vindistrikt, Piemonte. Vi börjar här med ett stopp på Cascina Desderi där vi provar vin och äter en lätt lunch. Asti-vinerna är mousserande och lite sötare är Prosecco. Efteråt fortsätter färden till Bra där vi checkar in på 4-stjärniga Hotel Cavalieri för 2 nätter och äter middag. (Ca 27 mil)

 • Dag 7. Barolo – Tryffel, ost & vin

  Frukost och sedan avresa mot Alba där vi provar tryffelprodukter på Tartufi & Co. Vi hinner även med en glimt av den gamla stadskärnan och de som vill kan äta lunch här. Efteråt beger vi oss till lilla byn Barolo där vi provar vin. Vinet är gjort på 100% Nebbiolodruvan och måste ha en alkoholhalt på minst 13%. Barolo är ofta beskrivet som ett utav Italiens bästa viner och har lagringspotential. Åter till vårt hotell på eftermiddagen. Gemensam middag på kvällen. (Ca 6 mil)

 • Dag 8. Bar – Schweiz – Herrenberg

  Idag sätter vi oss tillrätta i bussen efter frukost och far norrut. Vi kommer på vackra vägar in i Schweiz och passerar genom detta fantastiskt vackra land och kommer in i Tyskland. Vi fortsätter till 4-stjärniga H+ Hotel Stuttgart Herrenberg söder om Stuttgart där vi finner vårt hotell. Incheckning och middag. (Ca 65 mil)

 • Dag 9. Vi reser norrut genom Tyskland mot Hamburg

  Idag fortsätter vi upp genom Tyskland. Vi passerar Kassel och Hannover på vår väg till 4-stjärniga Achat Hotel Buchholz Hamburg. Incheckning och middag. (Ca 68 mil)

 • Dag 10. Mot Sverige!

  Idag tar vi den sista etappen. Men innan vi kör ombord på färjan mot Danmark så stannar vi till hos någon av gränshandlarna för lite inköp. I Helsingborg så skiljs vi åt, våra nya vänner från Vänersborg åker på sitt håll och vi kör åt vårt. I Göteborg finns våra anslutningsbussar som tar oss vidare till våra hemorter. (Ca 73 mil)

Resekalender
7/12Julmarknad Berlinfrån 4 490:-
7/12Julmarknad Bremenfrån 5 390:-
11/12Helsingforskryssningfrån 995:-
11/12Tallinnkryssningfrån 995:-
15/12Julmarknad Rostock 3 dagarfrån 3 990:-