Skip to main content

Italienska vinvägar

Följ med till Italiens underbara landskap, dess vingårdar med fantastiska viner och den goda maten. Vi börjar vår resa med att flyga ner till Italien. Här möter vår svenska buss som tar oss runt på resan, självklart kan du handla med dig mycket vin hem! De första nätterna bor vi vid Gardasjön i distriktet Veneto med sina underbara Amarone och Bardolinoviner. Efter tre nätter här flyttar vi oss till Barolo i Piemonte, som betyder vid bergets fot. Här vet man hur livet ska njutas. Tryffelsvamparna och vinerna Barolo, Barbaresco och Asti är landskapets mest populära godsaker. Vi avrundar sedan resan med en vacker tur med vår buss genom Schweiz och Tyskland med vår buss.

Flyg dit, buss hem

Fritextsökning

Ingår och Villkor

Resan genomförs tillsammans med Resemakar´n

INGÅR:
Busstransfer - Linköpings Flygplats, flygresa, bussresa, färjor, 8 frukost, 1 lunch, 8 middag, alla utflykter enligt program, reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 2.490:-, platsbokning i bussen 150:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

Våra hotell

Garda San Viglio
Hotel Poiano Resort****
Hotellet är beläget med utsikt över Gardasjön, på hotellet finns många faciliteter såsom SPA och pool.

Barolo
Hotel Barolo***+
Trevligt hotell i vinbyn Barolo, Hotellet drivs av familjen Brezza i tredje generation. På hotellet finns restaurang, bar och en säsongsöppen pool.

Herrenberg
H+ hotel Stuttgart Herrenberg****

Hamburg/Buchholz
Achat Hotel****

Dagsprogram

 • Dag 1. Östergötland – Garda San Viglio

  Tidig morgon och de som beställt anslutningbuss blir hämtade på någon av våra påstigningsställen i Östergötland. Flyget går från Linköpings Flygplats 06:00 via Amsterdam och landar 12:00 i Milano där vår svenska buss väntar på flygplatsen. Vi börjar med en guidad rundtur i Milano som avslutas med fri tid för lunch innan vi fortsätter till Garda vid Gardasjön. Vi checkar in på 4-stjärniga Hotel Poiano resort beläget strax utanför Garda där vi ska bo 3 nätter med halvpension. Alla rum har balkong och det finns pool på hotellet. (Ca 18 mil)

 • Dag 2. Bardolino

  Frukost. På förmiddagen beger vi oss till Bardolino där man producerar ett lätt rött vin i distriktet Veneto på de sydöstra stränderna runt Gardasjön. På vingården Azienda Agricola Cà Bottura får vi en rundvisning och provsmaka några av deras goda viner. Efteråt åker vi till Malsecine där vi tar en båttur på Gardasjön upp till fina Riva del Garda. Åter mot vårt hotell och middagen. (Ca 7 mil)

 • Dag 3. Verona & Valpolicella

  Idag besöker vi Romeo och Julias stad Verona. Där kan vi se Julias balkong, amfiteatern från utsidan, Scalieri-gravarna, shoppinggatan och grönsakstorget. När vi bekantat oss med Verona beger vi oss vidare till Valpolicella och vingården Meroni. Här får vi en rundvandring och självklart så provar vi några av deras viner. De som vill kan även handla av deras viner och lägga i bussen, vi har gott om plats! Vi återvänder under eftermiddagen och får ytterligare lite tid att njuta av Gardasjön.( Ca 5 mil)

 • Dag 4. Mot Barolo

  Idag fortsätter färden västerut. Vi gör vårt första stopp på Cantine Al Rocool för att prova vin och äta en lätt lunch. Efteråt fortsätter färden till Barolo och 3-stjärniga Hotel Barolo där vi ska bo i 3 nätter. Kanske ett dopp i poolen innan vår gemensamma middag. (Ca 30 mil)

 • Dag 5. Ledig dag i Barolo

  Frukost och sedan en ledig dag i mysiga byn Barolo. De som vill kan följa med vår reseledare på byn för en liten informationstur. På hotellet finns det en pool om man vill lata sig lite extra! I vinområdet Barolo är vinerna gjorda på Nebbiolodruvan och måste ha en alkoholhalt på minst 13%. Barolo är ofta beskrivet som ett utav Italiens bästa viner och har lagringspotential. På kvällen sätter vi oss tillrätta i vår buss och åker en kort bit för middag och vinprovning av de fina vinerna! Efteråt återvänder vi till vårt hotell.

 • Dag 6. Alba, Grappa och mera vin

  Vi sätter kurs mot den gamla staden Alba där vi börjar med att prova Grappa på Disteliria Montanaro. Sedan har vi fri tid att äta lunch och ströga runt i de mysiga gränderna i denna medeltida stad. Efteråt återvänder vi till vårt hotell och gör oss iordning för kvällens vinprovning på BREZZA Giacomo e Figli. Vi går till vinprovningen då den ligger precis bakom vårt hotell och efteråt återvänder vi till hotellet för middag. (Ca 4 mil)

 • Dag 7. Vi reser norrut genom Schweiz till Herrenburg

  Idag skall vi åka den natursköna vägen förbi Como och Luganosjön och vidare in i Schweiz. Vi passerar över och genom Alperna på vackra vägar hela dagen. I natt bor vi på 4-stjärniga H+Stuttart Herrenburg där vi checkar in och äter middag. (Ca 63 mil)

 • Dag 8. Mot Hamburg

  Idag fortsätter vi upp genom Tyskland. Vi passerar Kassel och Hannover på vår väg till Hamburg och 4-stjärniga Hotell Achat Buchholz Hamburg och resans sista hotell. Incheckning och middag. (Ca 66 mil)

 • Dag 9. Hemåt igen!

  Idag tar vi den sista etappen. Men innan vi kör ombord på färjan mot Danmark så stannar vi till hos någon av gränshandlarna för lite inköp. I Helsingborg så skiljs vi från våra nya vänner från Vänersborg och åker på var sitt håll. (Ca 75 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
13/9Se allaItalienska vinvägar
Garanterad Avgång
319 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Poiano
Hotel Poiano
Garda San Viglio Hotel Poiano**** Hotellet är beläget med utsikt över Gardasjön, på hotellet finns många faciliteter såsom SPA och pool. Barolo Hotel Barolo***+ Trevligt hotell i vinbyn Barolo, Hotell...