Skip to main content

Almunecar

Följ med på långsemester med oss till ”tropiska kusten” i Spanien där man odlar fullt av exotiska frukter som avokado, mango och papaya – därav kustens namn! Landskapet på Costa Tropical är spektakulärt - mäktiga berg, med Sierra Nevada i bakgrunden, och den otroliga 19 km långa kustremsan med 320 soldagar om året! I Almuñécar kan man koppla av vid havet eller åka på spännande turer. Här har även flamencon, sherryn och det lata strandlivet sitt ursprung så häng med på en härlig resa till Spanien!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Anslutningsbuss Landvetter t/r, flyg Landvetter – Malaga, Transfer ToR hotell i Spanien, del i dubbelrum inkl halvpension inkl vin & bordsvatten till middagen, reseledarservice. 

Avgång 26/12 ingår det en Galamiddag på nyårsafton!!!

Kom ihåg att anmäla er till de utflykter som inte ingår om det är några som ska förbokas.

TILLÄGG: Enkelrum 4.242:-

VALUTA: EUR Euro

PASS: Ja

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

OBS! vid flygresa kan särskilda regler gälla, se information vid ev. avbokning nedan.

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

BAGAGE PÅ FLYGET
Det är tillåtet att ta med sig 1 kolli inchecka bagage á max 23 kg per person. Ett handbagage per person, max 8 kg, maxmått 55x40x23.

AVBOKNINGSVILLKOR FLYG
-120 dagar innan avresa 3000:-/p
119-60 dagar innan avresa 50% av resans pris
59 dagar innan och fram till avresa 100% av resans pris

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Våra utflykter

Malaga
Denna heldag spenderar vi i Andalusiens huvudstad. Genom staden flyter floden Guadalmedina som delar upp staden i en modernare del och den gamla historiska stadskärnan. Det var här som Pablo Picasso föddes. Picassomuseet öppnade 2003 och här finns många av konstnärens verk samlade. Vi ser den ofullbordade katedralen i barock- och renässansstil. Man hinner också uppleva borgen, de mysiga gränderna med butiker eller det stora varuhuset El Corte Inglés denna dag. 25 Euro/280 SEK. Start ca 09:00- åter ca 17:00.

Frigiliana och Nerja
Idag gör vi en halvdagsutflykt med besök i Nerjagrottorna som varit bebodda under förhistorisk tid. Man tror att de är de största i Europa - där finns världens största kolonn 32 meter hög som bildats av vattnet som droppar till stalaktiter från taket och stalagmiteter på marken. Självklart stannar vi denna dag även på Europas Balkong med en fantastisk utsikt över kusten och Medelhavet. Vi åker vidare upp till bergen norr om Nerja och besöker den vita byn Frigiliana där vi kan strosa omkring. Byn klättrar längs med bergsväggen och har vunnit pris som Spaniens vackraste by.  35Euro/ 400 SEK. Start ca 09:00- åter ca 14:00.

De vita bergsbyarna Las Alpujarras
Denna heldag tar vi oss upp i de vita bergsbyarna på höjderna vid Sierra Nevadas fot. I byn Trevelés gör vi ett stopp för att studera den underbara arkitekturen på nära håll. Här kan vi även passa på att pröva den lufttorkade serranoskinkan som kommer från området, eller kanske en tapas från någon av byns serveringar.  25Euro/280 SEK. Start ca 08:30-Åter ca 17:00.

Dagsprogram

 • DAG 1. Hemorter - Almuñécar

  Vi reser till Spanien och trevliga Almuñécar.
  Vi flyger från Landvetter med Norwegian/SAS ner till Malaga. Här möter vår spanska transferbuss upp för transport till Helios Hotel. Hotellet ligger nere vid havet och från hotellets terrass har man en fantastisk utsikt. Poolen är uppvärmd hela vintern. Vi bor här med halvpension (frukostbuffé och middagsbuffé).

 • DAG 2 - 14. Almuñécar

  Almuñécar ligger på Andalusiens södra kust - den oupptäckta, orörda subtropiska Granadakusten. Staden är lugn med sina drygt 20 000 invånare och man kan här uppleva den härliga kulturen samt den goda maten, kanske en tapas som finns överallt. På en höjd ovanför gamla stan i Almuñécar ligger ett moriskt slott och här finns en botanisk trädgård med en fågelpark. Man kan också göra lite längre utflykter på egen hand med lokalbussen. Är man till exempel intresserad av romdestillering kan man åka till Motoril där det även finns ett olivmuseum att besöka.

 • DAG 15. Almuñécar - Hemorter

  Vi lämnar Spanien och reser hem.
  Vi tackar för denna gång! Men de som vill hinner säkert med ett morgondopp eller en promenad längs stranden innan vi tar farväl till Almuñécar för denna gången. Vi säger väl på återseende och reser mot Malaga och flygplatsen. Vårt plan landar på Landvetter.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/12FlygAlmunecar Hotel Helios 15 dagar Jul & NyårRing för att boka16 990:-Boka på väntelistaMer information
26/12FlygAlmunecar Hotel Helios 15 dagar Nyår och Trettonhelgen
Garanterad avgång
Ring för att boka16 490:-Boka på väntelistaMer information
20/2FlygAlmunecar Hotel Helios 15 dagar713 990:-BokaMer information
19/3FlygAlmunecar Hotel Helios 15 dagar214 690:-BokaMer information

Hotell

Hotel Helios
Hotel Helios
Hotell Helios 4-Stjärnigt Almunecars bästa hotell enligt oberoende sighten Tripadviser Perfekt beläget på stranden San Cristobal 500 meter från centrum, men direkt utanför vårt hotell finns det gott o...
Resekalender
7/12Julmarknad Berlinfrån 4 490:-
7/12Julmarknad Bremenfrån 5 390:-
11/12Helsingforskryssningfrån 995:-
11/12Tallinnkryssningfrån 995:-