Skip to main content

Julmarknad Bremen

Ja, en julmarknadsresa till Bremen är som vackert gigantiskt inslaget julpaket. Detta är storstaden med småstadens charm, i kvarter efter kvarter. Precis som förr, en av de mäktigaste självständiga Hansastäderna i Europa, så behåller storstaden Bremen sin maritima atmosfär, och är idag en egen delstat, den minsta i Tyskland. Vi bor på 4-stjärniga centralt belägna Radisson Blu.

¨ Ståtlige Roland¨ en staty för självständiga medeltida städer firar han med, år efter år mitt i julvimlet på Rådhusplatsen, med det ståtliga Rådhuset och domkyrkan som inramning. Här ligger julbodarna tätt och frestar med shopping och godsaker – mat och värmande drycker. Eller varför inte en svalkande Becks Bier eller en varm kopp kaffe- Båda , stadens mest kända exportprodukter. 

Och alldeles om knuten till allt detta goda  ligger den absolut charmigaste delen av stan, korsvirkesgränderna i kvarteret ¨Schnoor¨ här med sina små romantiska hus vid huvudgatan Schlachte går vi in i en julsaga.

Efter en promenad här så har du garanterat laddat julbatterierna ett tag framöver.

Att vi också befinner oss mitt i ett av Unesco skyddade kulturarv är inte svårt att förstå. 

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Buss "Viking Class, del i dubbelrum, 3 frukost, reseledarservide, 100 kg shopping

TILLÄGG: Enkelrum 1.095:-, platsbokning i bussen 100:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

 

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa på morgonen från Östergötland och vi gör ett stopp i Ljungby. Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden når vi Tyskland och framåt kvällen är vi i Bremen och checkar in på Centralt belägna 4-stjärniga Radisson Blu Hotel. Härifrån har ni inte mer än ca 5 minuter promenad till Rådhusplatsen. (Ca 85 mil)

 • Dag 2

  En dag full av marknader mm. För de som önskar kan ni följa med vår reseledare på en stadspromenad under förmiddagen. Därefter har ni dagen fri för egna upptäckter.

 • Dag 3

  Dagen är fri för egna aktiviteter. Önskar ni förslag på vad som kan vara intressant, fråga gärna er reseledare.

 • Dag 4

  Så var det dags för hemfärd. Innan vi kör ombord på färjan Puttgarden-Rödby så ges möjlighet att fylla på husapoteken. Vi beräknar att vara hemma i Östergötland igen vid 21-tiden. Lika många mil hem.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
7/12Se allaJulmarknad BremenMer än 85 390:-BokaMer information

Hotell

Radisson Blu Hotel, Bremen
Radisson Blu Hotel, Bremen
beläget ett par minuters promenad från Bremens berömda Domkyrka strax intill det gotiska Rådhuset. Perfekt läge för den som vill utforska det historiska Bremen och/eller besöka julmarknaden. Hotellet...
Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-