Skip to main content

Julmarknad Bremen

Ja, en julmarknadsresa till Bremen är som vackert gigantiskt inslaget julpaket. Detta är storstaden med småstadens charm, i kvarter efter kvarter. Precis som förr, en av de mäktigaste självständiga Hansastäderna i Europa, så behåller storstaden Bremen sin maritima atmosfär, och är idag en egen delstat, den minsta i Tyskland. Vi bor på 4-stjärniga centralt belägna Radisson Blu.

¨ Ståtlige Roland¨ en staty för självständiga medeltida städer firar han med, år efter år mitt i julvimlet på Rådhusplatsen, med det ståtliga Rådhuset och domkyrkan som inramning. Här ligger julbodarna tätt och frestar med shopping och godsaker – mat och värmande drycker. Eller varför inte en svalkande Becks Bier eller en varm kopp kaffe- Båda , stadens mest kända exportprodukter. 

Och alldeles om knuten till allt detta goda  ligger den absolut charmigaste delen av stan, korsvirkesgränderna i kvarteret ¨Schnoor¨ här med sina små romantiska hus vid huvudgatan Schlachte går vi in i en julsaga.

Efter en promenad här så har du garanterat laddat julbatterierna ett tag framöver.

Att vi också befinner oss mitt i ett av Unesco skyddade kulturarv är inte svårt att förstå. 

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Buss "Viking Class, del i dubbelrum, 3 frukost, reseledarservide, 100 kg shopping

TILLÄGG: Enkelrum 1.095:-, platsbokning i bussen 100:-

VALUTA: EUR

PASS: Ja

 

Dagsprogram

 • Dag 1

  Avresa på morgonen från Östergötland och vi gör ett stopp i Ljungby. Via färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden når vi Tyskland och framåt kvällen är vi i Bremen och checkar in på Centralt belägna 4-stjärniga Radisson Blu Hotel. Härifrån har ni inte mer än ca 5 minuter promenad till Rådhusplatsen. (Ca 85 mil)

 • Dag 2

  En dag full av marknader mm. För de som önskar kan ni följa med vår reseledare på en stadspromenad under förmiddagen. Därefter har ni dagen fri för egna upptäckter.

 • Dag 3

  Dagen är fri för egna aktiviteter. Önskar ni förslag på vad som kan vara intressant, fråga gärna er reseledare.

 • Dag 4

  Så var det dags för hemfärd. Innan vi kör ombord på färjan Puttgarden-Rödby så ges möjlighet att fylla på husapoteken. Vi beräknar att vara hemma i Östergötland igen vid 21-tiden. Lika många mil hem.

Resekalender
28/2Ullared 9 timmars shoppingfrån 300:-
29/2Björn Skifs - En värld av Skifsfrån 2 950:-
29/2Ullared 2 dagarfrån 990:-
1/3Sydtyrolen från 11 990:-
2/3Änglagårdfrån 1 450:-