Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Kungälv

  Färden går utmed östra sidan av Vättern. Efter Jönköping passerar vi genom knallebygden och gör en kort paus för dem som önskar inta en kopp kaffe. Vid lunchtid kommer vi till Kungälv, denna historiska trästad som samsas med nybyggda stadsdelar, och Hotell Fars Hatt där vi ska bo i 3 nätter. Vi startar med lunch på hotellet, därefter fri tid i Kungälv. På kvällen samlas vi för gemensam middag. Ca 30 mil.

 • Dag 2. Midsommarfirande på Tjörn

  Idag tar vi oss till Tjörn som ligger i hjärtat av Bohuslän. I den pittoreska fiskebyn Skärhamn serveras vi en midsommarlunch innan det traditionella midsommarfirandena tar vid. Så på med bekväma skor och passa på att dansa kring midsommarstången! På kvällen gemensam middag på hotellet.

 • Dag 3. Marstrand & Dyrö

  Längst ut i väster, där skärgården slutar och havet tar vid, ligger Marstrand. Upplev den mäktiga atmosfären vid Carlstens Fästning, kajen med båtar av alla slag och mysiga kvarter med bilfria gator. Vi åker båt till Dyrö där vi intar dagens lunch. På kvällen gemensam middag på hotellet.

 • Dag 4. Kungälv – Hjo – Hemorten

  Hemresan går via Hjo. 1990 belönades orten med Europa Nostras hedersmedalj med motiveringen ”för det beaktansvärda bevarandet av den samlade trästaden Hjo”. Här blir det uppehåll för lunch och bara njuta av alla fina trähus mm, kanske inköp av en sik eller två… Nu styr vi kosan hemåt igen efter, som vi tror, fina dagar i Bohuslän! Hemkomst till Linköping ca kl 18.00. Ca 35 mil.