Dagsprogram

 • Dag 1.

  Avresa på morgonen och efter ett kaffestopp i Ljungby åker vi färja Helsingborg-Helsingör och Gedser Rostock. Vi övernattar i närheten av Berlin, på 3-stjärniga Wyndham Garden i Henningsdorf. Gemensam middag. 85 mil.

 • Dag 2.

  Efter frukost fortsätter vi söderut genom ett vackert kuperat område. Gränsen till Tjeckien passeras och därefter fortsätter vi in ibland Böhmens skogbeklädda kullar och fram på eftermiddagen ankommer vi Prag. Vi bor centralt på 3-stjärniga hotell Ibis på Václavtorget. Gemensam middag.

 • Dag 3-4.

  Det bästa sättet att lära känna denna fantastiska stad är att följa med vår reseledare på de olika utflykter som arrangeras gemensamt. I resans pris ingår en stadsrundtur med buss och en guidad vandring i gamla stan och de judiska kvarteren.

  Det kommer också finns möjlighet boka en båttur på floden Moldau och en provning av gott tjeckiskt öl. Pris på dessa ej klart.

 • Dag 5.

  Vi lämnar Prag på morgonen och når Dresden efter ett par timmar. Här gör vi ett stopp och beundrar de ståtliga byggnaderna som återuppbyggts efter andra världskriget då staden nästan var jämnad med marken. Det finns tid att flanera runt bland de vackra paradbyggnaderna innan vi efter några timmar far vi vidare mot Schwerin där vi övernattar på 3-stjärniga Intercity Hotel. Gemensam middag. 57 mil.

 • Dag 6.

  Nu färjar vi tillbaka samma väg till Sverige och beräknar vara tillbaka i Östergötland ca 21.30. 62 mil