Schweiz med Glaciärexpressen

Alper, vattenfall, kossor, ost, små pittoreska städer och vackra sjöar. Schweiz har sannerligen mycket av det bästa att bjuda på. Vi övernattar i underbara Zermatt vid foten av Matterhorn som är ett av världens mest fotograferade berg. Resans höjdpunkt, en tågresa genom den schweiziska alpvärlden med fantastiska vyer som ni sent kommer att glömma!

Coronainformation

Vi kommer att boka max 40 personer, då vi har plockat ut säten i bussen för att få Coronaavstånd till nästa säte. Alla kommer att få tilldelad plats, vilket är klart när ni kliver ombord. Meddela oss vid bokning om ni reser tillsammans med några.

Just nu råder restriktionerna att alla ska bära munskydd på färjor och på alla offentliga platser, förutom när man sitter på restaurang och vid bord. Vilket var och en tar med sig.

Danmark kräver just nu personbevis som styrker er adress, hemort och län.

Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss,färjor, del i dubbelrum,  7 frukost, 7 middagar, Tågresa med Glaciärexpressen, alla utflykter enligt program, Reseledarservice.

TILLÄGG: Enkelrum 1990:- 

VALUTA: EUR

Våra hotell

Hannover
Leonardo Hotel Hannover****

Feldkirch
Central Hotel Löwen****
Centralt beläget hotell med hög standard. Hotellet har 72 rum som alla är utrustade med badrum / toalett, dusch, hårtork, radio, telefon, kabel-TV, stort skrivbord
Wi-Fi i hela byggnaden (mot tillägg) Fritt inträde och nyttjande av pool + bastu på grannhotellet.

Zermatt
Hotel Holiday ***har ett lugnt läge, endast 8 minuters promenad från centrala Zermatt och bara 200 meter från Sunnegga Express som tar dig till bergen Sunnegga, Blauherd och Rothorn. Restaurangen La Calèche erbjuder mat tillagad av säsongsbetonade råvaror av hög kvalitet. Många fina viner finns i den stora vinkällaren. Alla rum har en platt-TV med kabelkanaler, en minibar, en sittgrupp, ett badrum och en balkong med utsikt över bergen. Hårtork samt Wifi.

Interlaken
The HEY Hotel *** I hjärtat av Interlaken erbjuder avslappnad schweizisk atmosfär och också designinredning.  Här finns restaurang och bar. The HEY Hotel är omgivet av eleganta affärer och butiker, kaféer, barer och restauranger. Alla sevärdheter i Interlaken ligger inom bekvämt gångavstånd. Hotellet ligger bara 5 minuters promenad från Interlakens västra tågstation och kongresscentret. I rummen finns hårtork och tillgång till Wifi.

Colmar
Comfort Hotel Expo Colmar***

Hannover
H+ Hotel Hannover ****

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten - Hannover

  Tidig morgon åker vi söderut mot färjorna Helsingborg – Helsingör och Rödby-Puttgarden och gör ett frukoststopp vid Ljungby. Vi kommer fram till vårt hotell i trakterna av Hannover på kvällen för logi och gemensam middag. Ca 85 mil

 • Dag 2 Hannover - Feldkirch

  På vår resa söderut passeras Würzburg, Ulm och slutligen Bodensjön innan vi når fram till Central Hotel Löwen . På kvällen tar vi en promenad upp till borgen och njuter av en middag med Wienerschnitzel och fin utsikt över staden. Ca 70 mil.

 • Dag 3 Glaciärexpressen och Zermatt

  Världens mest kända tåg, Glaciärexpressen tar oss från Chur till Brig. Den nästan fyra timmar långa resan bjuder fantastiska vyer. Frampå sen eftermiddag anländer vi till Zermatt, en välkänd skid- och vandringsort, med pittoreska små hus och elbilar som trafikerar gatorna. Härifrån är Matterhorn som vackrast. Vi övernattar på Hotel Holiday Gemensam middag. Ca 28 mil.

 • Dag 4 Zermatt - Interlaken

  Vi spenderar en del av dagen med att utforska Zermatt på egen hand. Här finns möjligheter att strosa omkring, gå en vandringsled eller ta sig upp på glaciären med kabinbanan. På eftermiddagen åker vi vidare till Interlaken som ligger vackert belägen mellan de bägge sjöarna Thun och Brienz med Alperna som kuliss. Vi bor på The Hey Hotel 2 nätter. Gemensam middag. Ca 11 mil.

 • Dag 5 Utflykt Vierwaldstättersee och Luzern

  Idag går turen till Vierwaldstättersee som är Schweiz populäraste alpsjö. Under vår tur väntar naturscenerier av högsta klass och vi stannar till i Altdorf där enligt legenden Wilhelm Tell sköt äpplet från sin sons huvud. Ett stopp görs naturligtvis också vid Drottningen Astrids minneskapell innan vi anländer Luzern, vars symbol är Kapellbrücke, där vi tar en promenad. När vi återvänder till hotellet har vi gemensam middag.

 • Dag 6 Interlaken - Colmar

  Färden går vidare till Emmental och här blir det en rundvandring samt ostprovning av den ost som vi rätt och slätt kallar schweizerost i Sverige. På vår väg upp passar vi på att prova vin vid Badische Weinstrasse innan vi ankommer vårt Comfort hotel Expo Colmar. Ca 25 mil.

 • Dag 7 Colmar - Hannover

  Vi förgyller vår färd med ett stopp i Hannoversch-Münden, som är en av Tysklands bäst bevarade korsvirkesstäder. Här flyter källflödena Werra och Fulda samman och bildar Weser. Den sista natten tillbringar vi på ett hotell i trakterna av Hannover för logi och gemensam middag. Ca 60 mil.

 • Dag 8 Hannover - Hemorten

  Frukost. Vidare norrut genom Tyskland till färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg är vi åter i Sverige. Vi gör ett matstopp på vägen och beräknar vara åter i Östergötland ca 21,00. Med förhoppning om att ni har många fina minnen och nya vänner säger vi farväl för denna gång.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserFrån pris
20/8Se allaThe Hey HotelMer än 812 490:-BokaMer information

Hotell

The Hey Hotel
The Hey Hotel
The HEY Hotel *** I hjärtat av Interlaken erbjuder avslappnad schweizisk atmosfär och också designinredning. Här finns restaurang och bar. The HEY Hotel är omgivet av eleganta affärer och butiker, kaf...