Skip to main content

Schweiz med Glaciärexpressen

Alper, vattenfall, kossor, ost, små pittoreska städer och vackra sjöar. Schweiz har sannerligen mycket av det bästa att bjuda på. Vi övernattar i underbara Zermatt vid foten av Matterhorn som är ett av världens mest fotograferade berg. Resans höjdpunkt, en tågresa genom den schweiziska alpvärlden med fantastiska vyer som ni sent kommer att glömma!

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, färjor, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middagar, tågresa med Glaciärexpressen, alla utflykter enligt program, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 2380:-, platsbokning i bussen 200:-, valutatillägg 950:-/person

VALUTA: EUR, CHF

Våra hotell

Zermatt
Hotel Holiday

Brunnen
Hotel City 

Strasbourg
Le Grand Hotel

Hannover
H+ Hotel Hannover

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten - Hannover

  Tidig morgon åker vi söderut mot färjorna Helsingborg-Helsingör och Rödby-Puttgarden och gör ett frukoststopp vid Ljungby. Vi bor på 4-stjärniga Leonardo Hotel Hannover på kvällen och äter gemensam middag. (Ca 85 mil)

 • Dag 2. Hannover - Feldkirch

  På vår resa söderut passeras Würzburg, Ulm och slutligen Bodensjön innan vi når fram till 4-stjärniga Best Western Central Hotel Leonhard för middag och sköna sängar. (Ca 70 mil)

 • Dag 3. Glaciärexpressen och Zermatt

  Världens mest kända tåg, Glaciärexpressen tar oss från Chur till Brig. Den nästan fyra timmar långa resan bjuder på fantastiska vyer. Sen eftermiddag anländer vi till Zermatt, en välkänd skid- och vandringsort, med pittoreska små hus och elbilar som trafikerar gatorna. Härifrån är Matterhorn som vackrast. Vi övernattar på 3-stjärniga Hotel Holiday. Gemensam middag. (Ca 28 mil)

 • Dag 4. Zermatt - Brunnen

  Vi spenderar en del av dagen med att utforska Zermatt på egen hand. Här finns möjligheter att strosa omkring, gå en vandringsled eller ta sig upp på glaciären med kabinbanan. På eftermiddagen åker vi vidare till 4-stjärniga Hotel City i Brunnen. Där ska vi bo 2 nätter med gemensam middag. (Ca 17 mil)

 • Dag 5. Utflykt och Luzern

  Under dagen väntar naturscenerier av högsta klass och vi stannar till i Altdorf där enligt legenden Wilhelm Tell sköt äpplet från sin sons huvud. Ett stopp görs naturligtvis också vid Drottningen Astrids minneskapell innan vi anländer till Luzern, vars symbol är Kapellbrücke, där vi tar en promenad. När vi återvänder till hotellet har vi gemensam middag.

 • Dag 6. Brunnen – Strasbourg

  Färden går vidare till Emmental och här blir det en rundvandring samt ostprovning av den ost som vi rätt och slätt kallar schweizerost i Sverige. På vår väg upp passar vi på att prova vin vid Domaine Bott Frëres innan vi ankommer till 3-stjärniga Le Grand Hotel i Strasbourg. Ikväll blir det gemensam middag på restaurang. (Ca 25 mil)

 • Dag 7. Strasbourg – Hannover

  Vi förgyller vår färd med ett stopp i Hannoversch-Münden, som är en av Tysklands bäst bevarade korsvirkesstäder. Här flyter källflödena Werra och Fulda samman och bildar Weser. Den sista natten tillbringar vi på 4-stjärniga H+ Hotel Hannover för logi och gemensam middag. (Ca 60 mil)

 • Dag 8. Hannover - Hemorten

  Frukost. Vidare norrut genom Tyskland till färjorna Puttgarden-Rödby och Helsingör-Helsingborg är vi åter i Sverige. Vi gör ett matstopp på vägen och beräknar vara åter i Östergötland ca 21.00. Med förhoppning om att ni har många fina minnen och nya vänner säger vi farväl för denna gång. (Ca 87 mil)

Resekalender
6/10Rostock Penta hotellfrån 2 890:-
7/10Abba Voyagefrån 10 490:-
7/10Dubrovnik - Adriatiska havets Pärlafrån 15 900:-
8/10Hjalmar - Mot ljusare tiderfrån 1 350:-
9/10Rostock Intercity Hotelfrån 1 490:-