Skip to main content

Schweiz med Glaciärexpressen

Schweiz med Glaciärexpressen
Alper, vattenfall, kossor, ost, små pittoreska städer och vackra sjöar. Schweiz har sannerligen mycket av det bästa att bjuda på. Vi besöker bland annat Zermatt vid foten av Matterhorn som är ett av världens mest fotograferade berg. Resans höjdpunkt, en tågresa genom den schweiziska alpvärlden med fantastiska vyer som ni sent kommer att glömma!

Resan genomförs tillsammans med ReseMakar´n

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, färjor, del i dubbelrum, 7 frukost, 7 middag, tågresa med Glaciärexpressen, alla utflykter enligt program, reseledarservice

TILLÄGG: Enkelrum 2.975:-, platsbokning i bussen 200:-

VALUTA: EUR, CHF

Våra hotell

Leonardo Hotel, Hannover
Best Western Central Hotel Leonhard, Feldkirch
Hotel Mountime, Täsch
Hotel City, Brunnen
Le Grand Hotel, Strasbourg
Mercure Hotel Hannover, Hannover

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Hannover

  Tidig morgon åker vi söderut mot färjorna Helsingborg – Helsingör och Rödby – Puttgarden och gör ett frukoststopp vid Ljungby. Vi bor på 4-stjärniga Leonardo Hotel Hannover och äter gemensam middag på kvällen. (Ca 87 mil)

 • Dag 2. Hannover – Feldkirch

  På vår resa söderut passeras Würzburg, Ulm och slutligen Bodensjön innan vi når fram till 4-stjärniga Best Western Central Hotel Leonhard för middag och sköna sängar. (Ca 70 mil)

 • Dag 3. Glaciärexpressen – Täsch

  Världens mest kända tåg, Glaciärexpressen tar oss från Chur till Brig. Den nästan fyra timmar långa resan bjuder på fantastiska vyer. I Brig möter vår buss oss och vi far uppför alperna till alpbyn Täsch. Vi övernattar och äter middag på Hotel Mountime. (Ca 28 mil)

 • Dag 4. Täsch – Zermatt – Brunnen

  På morgonen efter frukost tar vi tåget den sista biten upp till Zermatt där vi spenderar en del av dagen med att utforska den läckra alpbyn på egen hand. Här finns möjligheter att strosa omkring, gå en vandringsled eller ta sig upp på glaciären med kabinbanan. Från Zermatt får du den bästa utsikten över Matterhorn, bilden du känner igen från Toblerone. På eftermiddagen åker vi vidare till Brunnen som ligger vackert belägen vid Vierwaldstättersee med Alperna som kuliss. Vi bor 2 nätter på Hotel City och äter gemensam middag. (Ca 15 mil)

 • Dag 5. Utflykt till Vierwaldstättersee och Luzern

  Idag går turen runt Vierwaldstättersee som är Schweiz populäraste alpsjö. Under vår tur väntar naturscenerier av högsta klass och vi stannar till i Altdorf där enligt legenden Wilhelm Tell sköt äpplet från sin sons huvud. Ett stopp görs naturligtvis också vid Drottningen Astrids minneskapell innan vi anländer Luzern, vars symbol är Kapellbrücke, där vi tar en promenad.

 • Dag 6. Brunnen – Strasbourg

  Färden går vidare till Emmental och här blir det en rundvandring samt ostprovning av den ost som vi rätt och slätt kallar schweizerost i Sverige. På vår väg upp passar vi på att prova vin vid Domaine Bott Frëres innan vi ankommer till 3-stjärniga Le Grand Hotel i Strasbourg. Ikväll blir det gemensam middag på restaurang. (Ca 27 mil)

 • Dag 7. Strasbourg – Hannover

  Vi förgyller vår färd med ett stopp i Hannoversch-Münden, som är en av Tysklands bäst bevarade korsvirkesstäder. Här flyter källflödena Werra och Fulda samman och bildar Weser. Den sista natten tillbringar vi på 4-stjärniga Mercure Hotel Hannover för logi och gemensam middag. (Ca 60 mil)

 • Dag 8. Hannover – Hemorten

  Frukost. Vidare norrut genom Tyskland till färjorna Puttgarden – Rödby och Helsingör – Helsingborg är vi åter i Sverige. Vi gör ett matstopp på vägen och beräknar vara åter i Östergötland ca 21.00. Med förhoppning om att ni har många fina minnen och nya vänner säger vi farväl för denna gång. (Ca 87 mil)

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/8Se allaSchweiz med GlaciärexpressenMer än 814 990:-BokaMer information
31/8Se allaSchweiz med GlaciärexpressenMer än 814 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel City Brunnen
Hotel City Brunnen
Hotel City Brunnen ligger i centrala Brunnen. Vierwaldstättersjön ligger en kort promenad från hotellet. Rummen har TV och Wi-Fi.
Resekalender
17/6Måndagsbussen Rostockfrån 1 790:-
20/6Midsommar i Bohuslänfrån 5 290:-