Skip to main content

Finland

Under vår rundresa åker vi på Finlands vackraste vägar genom grönskande skogar och ser glittrande sjöar, upplever mäktiga vattenfall och besöker städer som stoltserar med slott, kyrkor och viktig kulturhistoria.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, del i dubbelrum, 6 frukost, 6 middag, 1 lunch, rundturer enligt program.

Enkelrum/hytt  2680:-,  dubbel  utsideshytt 230:-

VALUTA: Euro

VIKTIGT
Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se  

Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades.

Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

Dagsprogram

 • Dag 1 Östergötland - Stockholm

  Avresa från våra hemorter för resa till Stockholm och Viking Lines färjatill Helsingfors. Middag, shopping och nöjen ombord. (20mil)

 • Dag 2 Helsingfors, Kungsvägen – Lappeenranta

  Efter en härlig frukost ombord så anländer vi till Helsingfors. Vi följer den gamla Kungsvägen österut mot ryska gränsen. I den historiska staden Borgå, som grundades av Magnus Eriksson 1346, gör vi en guidad stadsvandring i Gamla stan. Strömfors bruk är nästa anhalt. Det gamla järnbruket från 1698 erbjuder en vacker och avkopplande miljö, och hantverkstraditionerna hålls vid liv i bodarna och gårdsbyggnaderna. I Hamina kör vi den lilla kustvägen, skyltad som museiväg, till finsk-ryska gränsen. Sista biten bär norröver mot dagens mål Lappeenranta, en livlig turistort kallad Karelens södra port. Vi bor på Scandic Patria**** och äter gemensam middag. (27 mil)

 • Dag 3 Imatra, Punkaharju – Savolinna

  Vi säger hejdå till Lappeenranta och kommer snart till Imatra, belägenvid Finlands vattenrikaste älv Vuoksen. Staden ligger inklämd mellanSaimen och Ryssland. I stadsdelen Imatrankoski kan vi se den berömda forsen som lockat turister i århundraden I Punkaharju börjar den berömda Punkaharjuåsen som bildar en 7 km lång naturlig bro och bjuder på hisnande vackra vyer över sjöarna Puruvesi och Pihlajavesi. I Kerimäki gör vi ett stopp för att beskåda världens största träkyrka. Nu skall vi uppleva Savonlinna, en av Finlands finaste sommarstäder belägen på öar mellan två stora sjöar. Här hålls under juli årligen en internationell operafestival. Incheckning på Sokos Hotel Seurahuone**** där vi också äter gemensam middag. (18 mil)

 • Dag 4 Savolonna, Nya Valamo kloster - Karelens Kuopio

  Bussen tar oss vidare norrut till Nya Valamo kloster som är centrum förden ortodoxa kyrkan i Finland och en vallfärdsort för pilgrimer och tusentals andra besökare här får vi en guidad visning innan vi äter lunch. Vi fortsätter upp på den Blå Vägen som i Finland sträcker sig mellan Joensuu och Vasa. I dag skall vi bekanta oss med Kuopio, som jämte Nya Valamo är centrum för det Ortodoxa Karelen. En lokalguide visar oss stadens sevärdheter, och tar med oss upp till utsiktstornet på berget Puijo som bjuder på milsvid utsikt över sjö- och skogslandskapet Savolax. Vi checkar in på Scandic Kuopio**** med sitt utsökta läge vid sjön Kallavesi. Gemensam middag. (26 mil)

 • Dag 5 Kuopio-Vaasa

  Från Kuopio slingrar sig Blå vägen genom ett glittrande sjölandskap. Maaninka stoltserar med Finlands högsta vattenfall, Korkeakoski, med en fallhöjd på 50 m. I Vesanto gör vi ett stopp vid torparmuseet som innehåller några hem från 1860-talet, och ger en inblick i det hårda torparlivet. När vi når Vasa befinner vi oss i Österbottens centralort där en tredjedel av den finlandssvenska befolkningen är bosatt. Logi och middag på Original Sokos hotel Vaakuna**** (37 mil)

 • Dag 6 Vaasa - Åbo

  Idag kör vi den fina kustvägen söderut genom bördiga bygder med svensktalande befolkning. I Närpes befinner vi oss i tomatkustens centralort – här produceras över hälften av Finlands tomater. Vi ser Närpes kyrka från 1435 med sina 150 kyrkstallar, och gör ett guidat besök på Öjskogsparkens hembygdsmuseum. Strax söderut ligger Kristinestad där vi gör ett stopp för lunch på egen hand. Under eftermiddagen passerar vi Pori och Raumo, där den historiska stadskärnan är Finlands största och bäst bevarade. Vi går ombord på Viking Line Grace och äter middag. (37 mil)

 • Dag 7 Stockholm - Hemorten

  Tidig frukost ombord innan vi kommer till Stockholm 07.30. Nu återstårbara bussresa till våra hemorter. ”Nykävissä” (På återseende) (20mil)

Resekalender
1/2Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
16/2Polen hälsoresafrån 3 990:-
27/2Rostock Lördagfrån 1 390:-
1/3Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-
8/3Rostock Måndagsbussenfrån 1 390:-