Skip to main content

Hurtigruten

Nu 4.000:- rabatt/person
Tidigare 24.900:-, nu 20.900:-/person

Nordligaste Norge & kryssning med Hurtigruten
Du kommer att bli förförd av alla skönhetsupplevelser längst uppe i Nordnorge och utmed den norska kusten. Upplev några av de vackraste landskapen längs norska kusten såsom Senja, Vesterålens skärgård, Lofoten och Helgelandskusten.

Håll utkik efter valar och olika arktiska fåglar när du är ute på däck. Under resan med Hurtigruten kan man följa med på olika utflykter som arrangeras ombord. Man bokar och betalar på fartyget.

Fritextsökning

Ingår och Villkor

INGÅR: Flyg, bussresa, del i dubbelrum, del i ospec. insides dubbelhytt, 7 frukost, 5 lunch, 6 middag och reseledarservice.

TILLÄGG: 
Enkelrum/hytt utsides med begränsad utsikt 13.650:-
Enkelrum/hytt utsides med klar utsikt 17.130:-
Dubbelrum/hytt utsides med begränsad utsikt 5.580:-
Dubbelrum/hytt utsides med klar utsikt 9.680:-
Dubbelrum/hytt utsides hytt med dubbelsäng 12.820:-
Platsbokning i bussen 200:- 

PASS: Ja

Våra fartyg

10/7 - Vi åker med MS Richard With

21/8 - Vi åker med MS Polarlys

Dagsprogram

 • Dag 1. Hemorten – Kirkenes

  Vi lämnar våra hemorter och kör till Gardermoens flygplats i Norge. Härifrån flyger vi till Kirkenes i nordligaste Norge. När vi kommer fram möts vi av en transferbuss och är snart på vårt hotell Thon Hotel Kirkenes. Middag på hotellet. Och natten är evigt ljus!

 • Dag 2. Kirkenes – Hurtigruten

  Efter frukost blir det rundtur i Kirkenes och en färd längs den ryska gränsen. Vid lunch går vi ombord på vårt fartyg. Vi har helpension ombord och makalösa vyer. Under vår första dag gör fartyget ett kort stopp på Vardø där den stjärnformade fästningen Vardøhus finns.

 • Dag 3. Hurtigruten

  Färden går vidare och vi kan se Nordkapsklippan utifrån havet. Sedan styr vi till Hammerfest och här hinner man gå av och titta på den Unesco-listade meridianpelaren. I Tromsö hinner man besöka Ishavskatedralen och lyssna på midnattskonserten. Hela tiden lyser midnattssolen på oss.

 • Dag 4. Hurtigruten

  Fartyget lämnar Tromsø på natten och vi får idag uppleva passagen genom Risøyrenna – en smal kanal som anlades för Hurtigruten på 1920-talet. Vi angör Stokmarknes där Hurtigruten grundades för mer än 125 år sedan. Passa gärna på att besöka Hurtigruten-museet. Vi fortsätter att navigera genom det trånga Raftsundet som omges av nära 1000 meter höga fjällväggar. Om vädret tillåter går vi in i Trollfjorden och det känns som att man kan lägga handen på bergsväggarna – så trångt är det.
  Lofoten! För många är detta resans höjdpunkt och nog levererar ”Öriket i havet”. Vi angör Svolvaer – Lofotens huvudstad. Vidare mot Stamsund i natten men solen håller sig kvar.

 • Dag 5. Hurtigruten

  Vår fjärde dag ombord passeras Bodø, Ørsnes, Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund och på kvällen angör vi Rörvik. Under dagen har vi passerat Polcirkeln, sett det mäktiga fjället Torghatten med sitt stora hål i mitten. Vi har färdats utmed Helgelandkysten och sett fjällkedjan ”De syv søstre”.

 • Dag 6. Hurtigruten

  På dag fem ombord tar vi oss via Trondheim till Kristiansund och rosornas stad Molde. I Trondheim ligger fartyget tre timmar i hamn så man hinner få en glimt av den vackra trästaden med sin berömda domkyrka – Nidarosdomen, byggd över Olov den heliges gravplats. Ute på havet igen och på väg mot Molde.

 • Dag 7. Hurtigruten – Hallingdal

  Vi lägger till i Florø, Norges västligaste samhälle. Några sjömil söder om Florø kommer vi fram till inloppet av vackra Sognefjorden och får njuta av utsikten över de många öar som radar upp sig längs kustlinjen. På eftermiddagen lägger vi till i Bergen och tar med oss minnen från en unik del av världen. På kajen väntar vår Vikingbuss som tar oss på spektakulära vägar genom Måbodalen och över Hardangervidda till Ål i Hallingdal och får sköna sängar och god mat på Thon Hotel Hallingdal. På avresan 21/8 bor vi på Ustedalen Hotel i Geilo.

 • Dag 8. Hemorten

  Nu fortsätter färden genom det vackra norska landskapet och vi är tillbaka i Östergötland igen vid 20-tiden.

Resekalender
25/5Bornholm - Östersjöns Pärlafrån 6 990:-
31/5Rostock Intercityfrån 2 990:-
1/6Mamma Mia The Partyfrån 3 495:-
6/6Burg Shopping 2 dagarfrån 2 490:-
7/6Calles Express - 22 timmars resafrån 990:-