Skip to main content

Julmarknad Prag

En resa för dig som älskar julmarknader! Två av Europas vackraste städer bjuder in till julmarknad! I Prag, som klarade sig mirakulöst från förstörelsen under andra världskriget, finns flera trevliga julmarknader. Längs vindlande gränder, via de små torgen och över de vackra broarna syns den vackra julsmyckningen och belysningen överallt. I Dresden där gammalt trängs med nytt stannar vi för att njuta av staden. Vi hinner även med Rostocks Julmarknad.

Fritextsökning

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa, färjor, del i dubbelrum, 5 frukost, 2 middag, Reseledare.

TILLÄGG: Enkelrum 1600:-

TILLÄGG: Middag med "folkmusikunderhållning" pris ej klart vid tryck

VALUTA: EUR, CZK

VIKTIGT

Allmänna och Särskilda resevillkor gäller, se vår katalog eller vår hemsida www.vikingbuss.com / www.ringarums.se Vi reserverar oss för ev. valuta- och skatteförändringar och förbehåller oss därmed rätten att justera priset pga nämnda förändringar som ligger utanför vår kontroll och uppkommit efter det datum då resan producerades. Saknar ni avbeställningsskydd kan ni beställa det hos oss. Detta ska beställas vid bokning eller senast 10 dgr efter bokning.

 

Våra hotell

Penta Hotel **** i Rostock med gågatan utanför dörren.

Hotel Ambiance**** som ligger en knapp km från Václavplatsen där vi ska bo i tre nätter med frukost. Det eleganta Ambiance Hotell är ett 4-stjärnigt boende, som erbjuder 99 rum med hemtrevliga bekvämligheter i renässans stil. Hiss, Säkerhetsfack, Wi-Fi och 24-timmars reception.

Wyndham Garden Hennigsdorf Berlin **** som ligger i det vackra gröna bältet i utkanten av Berlin och är en fridfull fristad bara 30 minuter från Tysklands livliga huvudstad. Gratis Wi-Fi

Dagsprogram

 • Dag 1 Hemorten - Rostock

  Avresa på morgonen från Östergötland. Vi åker Helsingborg-Helsingör, Gedser-Rostock och anländer vid 18 tiden centralt belägna Penta Hotel****med gågatan utanför dörren, så efter incheckning är det bara att bege sig ut i Rostocks härliga julmarknad. (60 mil)

 • Dag 2 Rostock – Prag

  Efter att vi avnjutit hotellets fina frukost beger vi oss mot Prag. Vi passerar Berlin och anländer till Hotel Ambiance**** som ligger en knapp km från Václavplatsen där vi ska bo i tre nätter med frukost. Kvällen fri eller följ med reseledaren som ordnar gemensam middag på någon restaurang. Pris beroende på arrangemang. (58 mil)

 • Dag 3 Prag

  Vi gör en rundtur till fots och vi bekantar oss med de historiska kvarteren. Den största julmarknaden hålls på Gamla stans torg. Här säljs hantverk, goda maträtter och självklart öl och annat gott. När mörkret faller över staden blir den om möjligt ännu vackrare i belysningen från de tusentals ljuskällor som lyser upp torg och gränder. För de som vill blir det ikväll middag med ”folkmusikunderhållning” som brukar vara mycket uppskattad! Pris ej klart vid tryck.

 • Dag 4 Prag

  Ytterligare en dag i denna härliga stad. För de som vill ordnar vår reseledare en utflykt till borgområdet och en vacker promenad på ”Lilla Sidan”. Kvällen fri.

 • Dag 5 Prag – Dresden – Henningsdorf

  Efter knappt två timmar når vi Dresden och börjar med en kort introduktionstur innan vi släpps lösa längs shoppinggatorna och den stora julmarknaden. På eftermiddagen kör vi till vårt hotell Wyndham Garden som ligger i Henningsdorf, utkanten av Berlin. Incheckning och middag. Ca 38 mil.

 • Dag 6 Henningsdorf - Östergötland.

  Tidig avfärd då vi måste hinna shoppa innan båten avgår från Rostock till Gedser. Sen åker vi via Helsingborg-Helsingör och är tillbaka i Östergötland vid 21 tiden.

Resekalender
5/10Rostock Måndagsbussenfrån 1 290:-
16/10Rostock 3 dagarfrån 1 990:-
19/10Måndagsbussen Valdemarsvikfrån 1 290:-
23/10Expressbuss Puttgardenfrån 795:-
7/11Rostock Lördagfrån 1 390:-