Skip to main content

Kjeåsen

Kjeåsen med Flåmsbanan och Gudvangen

Nu längtar vi till NORGE – detta land med osedvanligt vacker och mångskiftande natur. Kristallklara bäckar och vilda älvar, imponerande forsar omgärdade av djupa skogar, blålila glaciärer, fjäll och fjordar. Vi åker över Hardangervidda – högfjällsplatån, som är Norges största nationalpark.

Fritextsökning

Coronainformation

Alla restriktioner i Norge är borttagna.


Handsprit kommer att finnas ombord på bussen.  

Ingår och villkor

INGÅR: Bussresa i helturistbuss, vägavgifter, del i dubbelrum, 3 frukost, 3 middagar, utflykter enligt program och reseledare.

TILLÄGG: 990:- Enkelrum

VALUTA: SEK, NOK

 

Dagsprogram

 • Dag 1. Till Geilo

  Vi startar på morgonen och tar oss genom Närke och Värmland. Efter att ha rundat Oslofjorden viker vi av norrut. Vi fortsätter längs Hallingdalen, passerar Gol och ankommer till Geilo som ligger vid början av Hardangervidda. Vi checkar in på ****Geilo Hotel, där vi ska bo 3 nätter. Gemensam middag. Ca 67 mil

 • Dag 2. Kieåsen

  Efter frukosten reser vi västerut mot Hardangerfjorden. En av höjdpunkterna på resan är när vi åker upp till gården Kieåsen en av världens mest avsides gårdar på 600 meter upp på en fjällsida. Vi får höra om livet här uppe och om släkten Wiik som bott här i generationer. Gården blev känd i Sverige genom boken ”Folket på Kieåsen” av Bror Ekström. Innan vägen anlades var enda sättet att ta sig upp via en hisnande brant stig längs bergstupet. Vintertid var man helt isolerad. Idag bor ingen där, men sommarhalvåret är Alvhild Gustavsson och hennes familj där då och då. Därefter beger vi oss till Hardangervidda Naturcenter som är ett natur- och kulturhistoriskt museum. På återresan till Geilo stannar vi vid Vöringsfossen, ett av Norges mest berömda vattenfall. Efter en härlig dag på högfjället återvänder vi till vårt hotell. Gemensam middag.

 • Dag 3. Flåmsbanen & Gudvangen

  Nu gör vi oss redo för en dag med både tåg, båt och buss. Flåmsbanan är troligen en av de vackraste tågsträckorna i världen. De slingrande tunnlarna som går in och ut genom bergen är resultatet av det djärvaste och skickligaste järnvägsbygget i norsk historia. Vi åker Flåm – Myrdal - Flåm, genom den vackra naturen med allt från snötäckta bergstoppar till vattenfall. Under båttur mellan Flåm och Gudvangen kastar sig vilda forsar utför fjällsidan och bildar mäktiga vattenfall. I Gudvangen väntar vår buss för att ta oss tillbaka till Geilo. Gemensam middag.

 • Dag 4. Till Hemorten

  Vi åker på höjder upp till 1 100 m.ö.h. Med bussen tar vi oss genom Numedalen vid Hardangervidda. Vi passerar Kongsberg och Drammen. Via E18 är vi åter i Sverige och åker tillbaka till Östergötland – en kontrast till vad vi upplevt de senaste dagarna… Beräknad hemkomst ca 22.00. ca 66 mil

Karta

Resekalender
11/2Björn Skifsfrån 3 195:-
11/2Tootsiefrån 1 395:-
13/2Reseträff Cinderella Buss 1från 790:-
13/2Reseträff Cinderella Buss 2från 790:-
13/2Reseträff Cinderella Buss 3från 790:-